perjantai 30. maaliskuuta 2012

postaustoiveen toteuttamista

Minkäslainen ruokavalio sulla on? 

Noudatan pääasiassa semivegaanin ruokavaliota, joka siis tarkoittaa että ruokavaliostani puuttuu punainen liha (mm. sika, nauta, lammas jne.). Kanaa ja kalaa kyllä syön reippaasti ja maitotuotteita menee ihan normaalisti. Ja kyllä mä nyt pystyn syömään esimerkiks ruokaa missä on vähän jauhelihaa seassa, mutta mitään pihviä en vois edes kuvitella syöväni. Luovuin punaisesta lihasta n. 4 vuotta sitten, joten elimistökään ei kovin mielellään sitä ota vastaan.

Kuitenkin saan tarvittavat ravintoaineet monipuolisen ruokavalion avulla muuten, eikä lihattomuudesta ole raskauteen merkittävää vaikutusta kun sitä kanaa ja kalaa tulee kuitenkin syötyä sen verran. 

Mun lempiruokaa on ollu niin kauan kun vaan muistan niin ranskalaiset (peruna missä muodossa tahansa aaa perunaa<3) ja nuudeli. Musta tuntuu etten tuu koskaan kyllästymään niihin. Tollasta roskaruuan syöntiä mun täytyis ehkä vielä vähentää vaikka on se nyt jo vähentynyt entisestään, mutta vielä lisää. 

Ruoka yleensäkin on tosi hyvää ja oon aina ollu kova syömään. Oon aina tykänny myös kouluruuasta ja hyvällä ruokahalulla aina syöny. 

En oo koskaan syönyt mitenkään kovin terveellisesti tai tarkemmin kattonut syömisiäni, mutta en mä kauheen epäterveellisestikään oo voinu syödä, kun kaikki arvot on ollu aina kohillaan. Syön tosi paljon vihanneksia ja monipuolisesti, ehkä tää on osasyy siihen. :DOotko ostanu jo raskaus vaatteita? 


En oo ostanut, mulla on jonkun verran sellasia vaatteita mitkä menee isommankin masun kanssa. Käytettynä olen saanyt myös aika paljon vaatteita ja niistäkin moni voisi sopia hyvinkin jopa loppuvaiheessa raskautta. 

Oon myös sellanen ihminen, että en shoppaile huvin vuoksi vaan ostan vaatetta tai muuta tavaraa aina tarpeen tullen. Eli en varmaankaan edes tule ostamaan erikseen raskausvaatteita, ellei tilanne oikeasti ole sellainen, että mikään ei vaan mene päälle. Housuissa tämä tilanne tulee olemaan vastassa mitä luultavimmin. :D
Mitä mietit tulevista kropan muutoksista (arvet, kilot... jne)


Toisaalta mulle on ihan sama mitä mun kropalle käy, mut toisaalta mua pelottaa noi asiat. Oon monissa asioissa tosi ristiriitanen ja musta tuntuu et mun todelliset ajatukset noista asioista on mun päässäni vasta sen jälkeen kun nään mitä mun kropalle on tapahtunut. :D 

Arvet ei mua stressaa oikeestaan yhtään, eihän se kiva oo jos niitä kauheesti tulee, mutta jos tulee niin tulee, ei voi mitään. Noi kilot on ennemminki se asia mikä mua huolettaa. Mutta nekin saa sitte pois jos jaksaa tehä töitä ja panostaa siihen. Ja tietty mikäli aika riittää siihen kuntoiluun. 

8 kommenttia:

 1. Noihin vaatteisiin vaan, että ei kannata ostaa äitiysvaatteita yhtään ennen kuin jos oikeasti tarvii. Vaikka mulla olikin todella suuri maha loppuaikoina, niin pärjäsin normivaatteilla (toki siis löysillä ja isoilla. Kaverilla meni jopa farkkunsakkin jalkaan vikalla viikolla: D. Ainut mitä jouduin ostamaan oli äitiysfarkkulegginsit. Lökäreillä pärjäs muuten hyvin. Pari paitaakin ostin kirpparilta, mutta nekin ois voinu jättää välistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. okei. :) Tosiaan niinkun kirjotin että en oo mitään shoppailu ihmisiä niin en usko että meen ostelemaan mitään, ellei tuu sitä tilannetta että mikään ei oikeesti mene päälle. :D

   Poista
 2. Moi! Löysin sun blogin vasta äsken, ja pakko sanoa että vaikutat kyllä paljon fiksummalta ja vastuullisemmalta kuin moni muu vastaavanlaista blogia pitävä 16-vuotias. Tosi paljon onnea vauvasta! Taidan jäädä seurailemaan tätä, itselläni on esikoisen laskettu aika 4.10. ja kiva, että joku on edes suunnilleen samoissa vaiheissa raskautta... :) Kaikkea hyvää teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kivasta kommentista :) Onnea odotukseen ja toivottavasti kaikki menee hyvin sielläkin suunnalla! :)

   Poista
 3. Heii! Jäin niin koukkuun tähän sun blogiin ihan heti kun löysin tän ! :D Oot kyllä niin viisas ja aikuisellinen ja uskon että tuut olemaan tosi hyvä äiti pikkuiselles! :) Toivottavasti postailet jatkossa vaikka joka toinen päivä tai miten jaksat mutta sun postauksia on niin ihana lukea! Oon kanssa 16 vuotias ja ootan pikkuista tyttöä (: toivottvasti kaikki menee hyvin vaan meillä molemmilla! Oot kyllä ihan älyttömän kaunis ! Hei mutta onnea teidän perheelle ja toivottavasti kaikki menee hyvin!
  - Jannina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, minäkin uskon ja pyrin olemaan paras mahdollinen äiti lapselleni. :) Voin yrittää päivitellä useammin, mutta en kuitenkaan tahdo väkisin kirjottaa ellei ole inspiraatiota tai asiaa kirjoitella. Mutta yritetään ;>

   Onnea tulevasta tytöstä ja voikaa molemmat hyvin <:

   Poista
 4. Meinaakko vastata nuihin ns. oleellisimpiin ja samalla vaikeampiin kysymyksiin mitä sait postausehdotus kommenteissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ihan ymmärtänyt tätä kysymystä, mutta siis ajatuksena oli jollakin tapaa antaa vastaus jokaiseen kysymykseen mikä lukijoita kiinnostaa. :)

   Poista