tiistai 3. huhtikuuta 2012

kaikennäköistä

hei vain, täällä kirjotellaan sängynpohjalta kuumeisena. ): Eilen oli koko päivän tosi heikko olo, en saanut oikein syötyä tai muutenkaan yhtään mitään tehtyä. Kun mittasin sitten kuumeen,  niin näyttihän tuo lämpöasteita. Poikaystävä sairastelee vatsatautia armeijassa ja kuulemma serkkuni ja hänen isänsä myös. Tässä itsekin "odottelen" millon oksentelu alkaa, mutta toivottavasti ei alkaisi ollenkaan. Nyt on onneks jo vähän parempi olo kun menin eilen 7 nukkumaan, tuli nukuttua sellaset 13 tunnin yöunet. Äiti on aina sanonut et uni on paras lääke, ja niin se taitaa ollakki. :)


Käytiin eilen kuitenkin poikaystävän isän kanssa kirpparilla ostamassa yhdistelmävaunut vauvalle, jotka poikaystävän äiti oli bongannut sieltä aikaisemmin. Koska mä kelpuutin ne ulkonäöllisesti, päätettiin napata ne heti matkaan, ettei joku muu kerkee ostaa niitä. Ihan ehjät ja siistit, muutama tahra siellä täällä, mutta joka tapauksessa ne täytyy pestä. Heijastimia täytyy laittaa, sillä ne puuttuu täysin.

Pistän näistäkin sitten parempaa kuvaa kun on pesty ja näin. :)



Mulla oli myös sosiaalitoimistoon meidän sossulle varattu aika eiliselle ja käväsin sitten siellä kyselemässä mm. asuntoasioista. Ei se osannut asuntoasioihin sanoa mitään pahemmin kun "Hakekaa ajoissa ja ota Forssan sossuun yhteyttä ja käy siellä kyselemässä." Oon siis virallisesti kirjoilla Tammelassa joka on tässä ihan Forssan vieressä, joten mun sossu on tällä hetkellä siellä. Ollaan suunniteltu poikaystävän kanssa Forssasta hakea omaa vuokra-asuntoa, joten tämän takia ei osannut mua tässä asiassa neuvoa.

Me ollaan mietitty, jos sossu suostuis maksamaan sitä asuntoa kuukauden tai kaks ennen kun poikaystävä pääsee armeijasta takaisin töihin ja että voidaan alkaa ite maksamaan sitä. Olis todella tärkeetä päästä muuttamaan valmiiseen asuntoon, ennen kun vauva syntyy, koska sen jälkeen tuskin on aikaa mitään asuntoa pistää kuntoon. Ja jos päästään vasta sillon heinäkuussa muuttamaan, mä tuskin pystyn kauheesti tekemään mitään ja kaiken pitäis muutenki käydä tosi nopeesti. No mut, soittelen sinne Forssan sossuun tässä jossain vaiheessa ja pidän teidät vaikka ajan tasalla tästäkin asiasta.

Tässä oli nyt pääasiassa ne asiat joista halusin kertoa. Enään kaksi viikkoa rakenneultraan <3
Palaillaan. :)


masua. viikkoja 19+2



meow ~
Ja muistakaa, että vielä voi laittaa kysymyksiä äidilleni edelliseen merkintään! :) On niitä kivasti jo tullut, mutta vielä mahtuu mukaan.

24 kommenttia:

  1. Joo kannattaa hakee asuntoa. Ja en tiedä toimiiks nää asiat samalla lailla siellä ku täällä helsingissä, mutta kannattaa toimii näin:
    hakekaa yksityisiltä asuntoa, oikotie.fi. Sitte sossut maksaa takuuvuokran ja toimeentulotukea. (riippuu tietenkin teiän tuloista ja vanhempien tuloista).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ollaan ajateltu hakea sekä yksityisiltä, että kaupungilta. Ainakaan toimeentulotukea me ei tulla saamaan sen jälkeen, kun poikaystävä on taas töissä, mitä nyt noita tilastoja oon katsellut. Mut tosiaan jos ne suostuis edes sen takuuvuokran maksamaan olis tosi hyvä, vaikka ei ihan koko vuokraa sitä kuukautta tai kahta. :)

      Poista
    2. Kannattaa varata aika sossusta! Meillekkään ei kuuluis antaa toimeentulotukea ku ollaa alaikäsiä ym. Mutta poikkeuksia löytyy :) ja sieltä saatte muutenki selvyyksiä asioihi. Ja helsingin kaupunki ei ainakaan anna asuntoa alaikäsille. Ei edes mun kaverille kenen poikaystävä oli täysikänen mut se alaikänen. Ja muuten sun äitin pitää takaa se asunto sulle, eli vuokrasopimukseen tulee kohta minkä sun äiti allekirjottaa ja lupaa ottaa vastuun että jos vaikka vuokra jää maksamatta. Myös sun poikaystäväl pitää olla joku takaamassa, jos se siis on viel alaikänen. Mut kantsii vaa käydä asuntoesittelyissä ja kyl se sit joskus tärppää :) mekin saatii asunto yksityiseltä.

      Poista
    3. kiitos kommentistasi. :) Täytyypi rupee selvittelemään noita asioita:)

      Poista
    4. Eipä mitään :) ja ne sossut on paras apu täs tilanteessa, ne selvittää niit asioita myös sun puolesta :)

      Poista
  2. Olivatko vaunut minkä hintaiset? Kivoilta näyttävät! :) En tiedä tiedä onko joku kysynyt tätä jo aikaisemmin, mutta oletko kertonut kaikille sukulaisillesi/kavereillesi yms. että olet raskaana? :) ovatko kaikki huomanneet jo ihanan pienen mahasi? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hintaa oli vain 40 euroa, joten tuon hinnankaan takia ei voi noista tahroista valittaa. :D Ja kyllä, raskauteni on jo ihan julkisessa tiedossa, masua ei monikaan varmaan ole huomannut, kun kuitenkin niin pieni vielä ja mulla on huppari päällä aikalailla koko ajan, kun kuitenkin sen verran viilee vielä :)

      Poista
  3. Hei, löysin sun blogin Tiuskin blogin kautta ja luinkin sitten siltä istumalta läpi:) Oon viime aikoina "hurahtanu" näihin teiniäitiblogeihin :D Ja en oo varmaan eka joka sanoo, mutta ootte te kaikki kyllä tosi nuoria äidiksi:S Mutta ihan vastuulliselta kyllä vaikutat, toivottavasti kaikki menee hyvin:)

    Paria asiaa haluaisin sitten kysyä, kun ei ihan noista teksteistä selvinnyt:D (kaikkia kommentteja en jaksanut lukea)

    Ensinnäkin siis asumisjärjestelyt, missä ja kenen kanssa oikeen asut?:D

    Toiseks koulu, aiotko käydä sen ammattistartin nyt loppuun ja sitten pitää pari välivuotta, vai mitä aiot opiskelujen suhteen tehdä? Mikä on sun unelma-ammatti?

    Ja kolmanneks, oliko lapsi suunniteltu juttu vai pettikö ehkäisy? (vai eikö sitä edes ollut)

    Ei mul sit muuta, hyvää kevättä!:)) (tosin täällä pääkaupunkiseudulla ainakin sataa lunta-.----)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä asustelen poikaystävän vanhempien luona, kun kouluun on todella paljon lyhyempi matka täältä. Poikaystäväkin siis asustelee täällä ollessaan lomilla armeijasta.

      Ammattistartin käyn loppuun ja haen sitten tilanteen mukaan vuoden tai parin päästä. Mahdollisimman nopeasti kuitenkin ammatin tahdon itselleni. Tällä hetkellä suunnitelmissa olis opiskella sitten kun tämän aika on niin lastenohjaajaksi. :)

      Ja tuohon, että oliko lapsi suunniteltu vai vahinko, niin jotain siltä väliltä. Välillä vähän laiminlyötiin ehkäisyä..

      Hyvää kevättä sinne myös ja täälläkin on lunta tullut :( Kiitos kommentista ja kysymyksistä, toivottavasti osasin vastata :)

      Poista
  4. Heippa, kuulin että oot pettäny poikaystävääs kahesti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mukava kuulla itsekin tälläsestä. :---D Mikäs siinä sitte.

      Poista
    2. Aina tosi muksa kuulla toisilta et on mitä on tehny, el ou el XD

      Poista
    3. niinpä :D no hyvä et joku edes tietää, jos en minä ite ):

      Poista
  5. Parantumisia sinne :) toivottavasti ei vatsatauti iske

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos. :) kyllä nyt on jo paljon parempi olo ja veikkaan että jo huomenna meen kouluun :)

      Poista
  6. kiva blogi,pitää yrittää muistaa lukea. suurien muutoksien edessä olet mutta kuulostat vastuuntuntoiselta ja kirjoitat kauniisti.
    minulla on 3 lasta,ikää sinua 10v enemmän :)... äidiksi ei ole kai koskaan valmis, äitiys opettaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Mä oon jollakin tapaa tosi samaa mieltä tossa asiassa, että äitiyteen ei voi olla valmis, ennen kuin se omalle kohdalle sitten joskus saapuu joillakin aikaisemmin, joillakin myöhemmin. :)

      Poista
  7. Mulla on sellaine nukva, että armeija kustantaisi miehen perheelle asunnon siviilissä sillä aikaa, kun mies on armeijassa. Ja että myös esim. lastenvaunut ja pinnasängyt sun muut maksettaisiin sieltä. Ainakin muistelisin kaverini ostaneen upouudet vaunut ja armeijan sitten maksaneet ne jälkeenpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. armeija maksaa asunnon vuoraa armeija-ajan jos asunnon on hankkinut tiettyä aikaa ennen armeijaan menoa. Näin minä olen ymmärtänyt. :D
      noista hankintojen maksamisesta en ole kai edes kuullutkaan. :o

      Poista
  8. Ihana maha, mäki haluan jo! *kade*

    - rv 15 :)

    VastaaPoista
  9. miten sulla on muuten raskaus menny? onko ollu paljon pahoinvointia yms? ihan älyttömän säälittävää että ihmiset tulee tänne huutelemaan sun pettämisasioistasi vaikka en usko että he edes tietävät asioista mitään. toivottavasti ei sulle ei tuu nyt sitä vatsatautia ! <3 tsemiä
    -Jannina (teiniäiti16)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mulla on raskaus mennyt tosi hyvin. ei oo pahemmin pahoinvointia ollu, ihan satunnaisesti vaan. :)
      Vatsataudista tai sen saapumisesta ei tällä hetkellä näy mitään, josta olen erittäin iloinen. :D

      Poista