tiistai 2. lokakuuta 2012

neuvola ja vähän imetyksestä

Taas täällä eilisten neuvolakuumisten merkeissä. En oo nyt jaksanut/kerennyt kirjotella tänne mitään  niin ajattelin koittaa saada väsättyä vähän pidempää postausta, mutta en lupaa mitään.

Laitan nää neuvolajutut heti tähän alkuun ja rupeen sit kertomaan muita kuulumisia.:) Sain eilen myös vauvalle neuvolakortin, koska viimeks en sitä vielä saanut kun toi oli unohtanut kirjottaa siihen noi kaikki tiedot. Viime kerralta neidistä oltiin kirjotettu näin:

"Suloinen, sirpakka vauva olet! Refleksit normaalit. Hymyvaste positiivinen. Rm scot(?) ja hienosti on painoa tullut. Napaa laapistan."


Tänään neuvolassa terveydenhoitaja laapisti tota napaa toisen kerran, koska vielä ei ollut sieni kokonaan lähtenyt. Jospa se tässä lähipäivinä suostuis siitä lähtemään.

Paino ei ollu jostain syystä noussut yhtään vaan ihan tismalleen saman verran näytti vaaka. Mennään torstaina nyt kattomaan toi paino uudemman kerran. Neuvola-täti usko kuitenkin, että koska viimeks se oli noussut niin hyvin niin nyt se on tasottunut. Tai sit et koska tuo on ollu niin paljon hereillä ja kuluttanut enemmän sillon. No mutta me mennään sit torstaina kattomaan neidin paino ja jos ei oo paino noussut nii lisämaitoa vaan.

Pituus oli se sama 53cm ja pään ympärys 37,5cm.

"Napa vielä kostea, laapistan. Paino 3780g, katsotaan punnitus 4.10 klo 9."


Sitten muihin aiheisiin... Sunnuntaina oli mun pikkusiskon 7v synttärit ja mentiin vauvan kanssa ensimmäistä kertaa mun vanhempien luona käymään. Paljon oli porukkaa ja kiva meteli lähti siitä 15 päisestä lapsilaumasta, mutta neiti se nukkui ihan tyytyväisenä ne hetket mitä se nyt nukkukaan ja lopun ajasta kiukutteli. :D

sunnuntaina meidän neidillä oli tällästä päällä ja kattokaa miten se oikeen poseeraa <3 


Siinä pari kuvaa sunnuntailta, jotka kaikki on kylläkin otettu jo kotiin päästyä ja neitokainen oli ihan hyvällä tuulella sen hetken :D Mun piti jo eilen kirjottaa tää postaus ja alotinkin jo, mutta koska neiti oli niin kiukkunen nii ei siitä mitään tullut. Hemppu on nyt kotona ja kattoo vauvaa sen aikaa et saan tän kirjotettua.

Tänään tai tässä joku päivä pitäis kai mennä seurakuntatalolle kyselee ristiäisiin liittyvistä asioista ja semmosii. Ei me olla tietosia yhtään mistään vielä vaikka vois olla ihan korkee aika alkaa miettimään niitäkin. Onhan neidilläkin ikää jo yli 3 viikkoa. Tänään mennään ainakin isyys tunnustamaan tossa kahden jälkeen.


Sitten lupasin jollekkin anonyymille joku aika sit kirjottaa jokusen sanan imetyksestä niin ajattelin koittaa saada sen tähän samaan syssyyn. Eli meillä mennään edelleen täysin rintamaidolla ja maitoa kyllä on tullut ihan hyvin. Saas nähdä nyt torstaina sit, että pitääkö alkaa antaa lisämaitoa vai jatkuuko ihan omalla maidolla. En mä nyt oikeestaan tiedä mitä mun pitäis tästä imetyksestä kertoa, mutta kirjottelen nyt jotain ja saa toki kysyä jos jää jotain mieleen.

Mulle itelle se on ihan sama mitä lapsi syö, kunhan saa tarpeekseen ja on tyytyväinen. Mulle imetyksellä ei oo mitään kovin tunteellista merkitystä vaan imetän mielummin ihan vaan sen takia, että tulee paljon edullisemmaks kun korvikkeet ja toisaalta helpompaa ku ei oo kauheeta tuttipullo rumbaa koko ajan. Ja onhan äidin maito aina parempi vaihtoehto vauvalle ja jos mullakin vaan maitoa tulee niin tietysti haluun sitä antaa.

Apua oon nyt ihan lukossa sen suhteen, että mitä mä nyt kirjottaisin lisää vielä... Ei tuu kyllä mitään mieleen, mutta tossa nyt on jokunen sana siitä ja kysykää jos tulee mieleen jotain mitä en tässä sanonut!

meidän hymytyttö sanoo heipat!

44 kommenttia:

 1. tuleva malli! :D en muuten malta odottaa tytön nimen kuulemista... Mun mielestä se on ihan Lotan tai Emilian näköne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitetaan päättää mahdollisimaan nopeasti ristiäisten ajankohta, että saan tänne blogin puolellekkin ilmotella millon neidin nimen kerron ;D

   Poista
 2. Ihana tytsy teillä siellä. :-) Onneks meil on oma Lilja täällä, niin ei tuu vauvakuumetta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. musta tuntuu et vauvakuumeilen jo valmiiks kun ajattelen miten nopeesti vauvat kasvaa :D hahaha :D

   Poista
 3. Oho, aika aikasiin tasottunut paino. Meillä neidillä on vasta nyt 8kk neuvolassa alkanut tasottumaan paino :D Mut ihana tyttö sulla ja hienosti kasvanut silti :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei toi neuvolatäti enään tiedä mistä se johtu et paino ei ollu noussu yhtään :D ei se kai sitä tasottumista ollukkaa :D

   Poista
 4. Voi, miten toi teidän neiti osaakin olla sulonen!

  VastaaPoista
 5. Voi ei ku on sulonen <3 Ihana :)

  VastaaPoista
 6. Ihan vauveli <3 innolla odotan synnytys kertomusta ja tysyn nimen julkaisemista :) minusta hän näyttää ihan Sofialta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. koitan saada sen kirjotettua mahdollisimman nopeesti, tuntuu vaan et aika ei meinaa riittää oikein mihinkään :D

   Poista
 7. Oman lapsen hymy on kyllä ihan parasta!
  Mäkin ootan innolla synnytyskertomusta, meillä kun se meni jotenkin aivan liian helposti:D

  VastaaPoista
 8. voi ku toinen on vaan niin suloinen!<3 (: ootko muuten saanut jatkettua sitä synnytyskertomusta vielä? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, melkeen jokapäivä mä sitä pikkusen yritän kirjotella et joskus valmistuis :)

   Poista
 9. Ihana vauuvveli! Näyttäää ihan aadalta, marialta tai siniltä<3 ja milloon tulee synnytyskeryomus?!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. koitan oikeesti saada sen tänne mahdollisimman pian, mut en kuitenkaa haluu ottaa mitään stressiä siitä :D malttakaaaapas ;)

   Poista
 10. Ihania kuvia :D Kolmesta ekasta keskimmäinen "jos sä otat vielä yhenkin kuvan niin..." just tollanen ilme ja toi sormi <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä ajattelin ihan samaa kun katoin tota kuvaa :D on se vaan niin ihana :D<3

   Poista
 11. Tosi nätti vauva!:) ihanaa että ristitte lapsen ettekä pidä vain nimiäisiä niin kuin moni teiniäiti ja toki muutkin nykyään tekevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typerää yleistämistä. Minä en lastani kirkkoon kastanut, sillä en itsekään sinne kuulu. Ja ajatusmaailmaani kuuluu se, että lapsi saa itse päättää mihin uskoo ja mihin uskontokuntaan kuuluu kun on sen ikäinen, että osaa valintansa ihan itse tehdä.. Eli aikuisena.
   En ymmärrä miksi meidän kirkkoonkuulumattomienkin pitäisi muka liittää lapset johonkin uskontoon, mitä ei itse edes edusta?
   Tämä aihe on sellainen mikä nostaa minulla niskavillat pystyyn, se ei tee minun lapsestani yhtään huonompaa.

   Poista
  2. Olen samaa mieltä siitä että miksi lapsi pitäisi pakottaa johonki uskontoon kuuluvaksi? Itse kuulun mieheni kanssa kirkkoon mutta emme silti kastaneet lasta koska päätimme että hän.itse saa päättää jos joskus siihen haluaa liittyä... Kovin vanhoillista jos kaikkken on pakko olla kirkon kansaa!

   Poista
  3. Pakko tarttua keskusteluun. Mun mielestä täällä ihan jokainen saa oman mielipiteensä esittää, niin aloittanut anonyymi, kuin Ellinoorakin, mutta tuli tässä vain Ellinooran reaktiosta ja sanomasta "En ymmärrä miksi meidän kirkkoonkuulumattomienkin pitäisi muka liittää lapset johonkin uskontoon, mitä ei itse edes edusta?" hieman huvittunut olo. Ei kukaan ainakaan minun mielestäni sanonut, että Ellinooran ja muiden kirkkoon kuulumattomien pitäisi liittää lapsensa uskontoon - vai sanoiko?
   Turhaa toisen mielipiteestä on kimpaantua, varsinkin kun aloittaneen sanoma ei kohdistunut sinuun, Ellinoora vaan ihan yleisesti kaikkiin, jotka ovat nimiäiset päättänyt pitää. Tottahan se on, että nimiäisten pitäminen kirkollisen kastamisen sijaan on kasvanut. Ja vielä viimeiseen lauseeseesi takertuen, kukaan ei ole Ellinoora, sinun lastasi yhtään huonommaksi katsonut.

   Ja viestiin vastanneelle toiselle Anonyymille sanoisin, ettei kukaan kyllä ole edes kehottanut ketään uskomaan mihinkään uskontoon, kun kysyit miksi lapsi pitäisi pakottaa johonki uskontoon kuuluvaksi. Ei pidä, kun ei sitä ole kukaan missään vaiheessa sanonutkaan.


   Terveisin,
   Ateisti, joka ei ole ehtinyt erota kirkosta.

   Poista
  4. hus pois täältä kinastelemasta! :D

   Poista
  5. En voi olla puuttumasta asiaan joka koskettaa minua niin paljon.
   Olen saanut niin paljon halveksuntaa siitä, että en kuulu kirkkoon ja siitä, että en lastani siihen halua liittää. Se, että jonkun mielestä kirkkoon kuuluminen on ihanaa on minun silmissäni vastenmielinen asia, sillä se KUULOSTAA TÄLTÄ MAINITSEMALTANI HALVEKSUNNALTA. Ja tämä kyseinen sanominen tekee minulle olon, kuin lastani TAAS KERRAN HALVEKSUTTAISIIN.
   Myös mielestäni henkilökohtaisesti on loukkaavaa jatkuva nimen toistelu.. Mutta en siihen takerru.
   MINÄ SAAN LOUKKAANTUA ASIASTA JOS SE KUULOSTAA KORVIINI PAHALTA JA SAAN ESITTÄÄ MIELIPITEENI.

   Minusta on IHANAA kun en lapsiani kasta vaikka se olisi kuinka yleistä teini/nuortenäitien keskuudessa.. Ja ihanaa on sarkasmia.
   Jos aiemmasta kommentistanikaan ei joitakin sarkastisia lauseita huomaa, niin tervemenoa ja siinähän naurat toisten mielipiteille.

   :) en jauha asiaa enää, mutta mieti kuinka loukkaavalta kuulostaa kun toisen nimeä useamman kerran toistelee hieman loukkaavan kuuloisen lauseen keskellä.

   Olen pahoillani jos mielipiteeni aiheuttaa muille mielipahaa.

   Poista
  6. Ja se oli esimerkki, ei lapseni ole sen huonompi. Vai pitääkö muotoilla "ei meidän kenenkään kirkkoon kuulumattomien lapset ole sen huonompia"

   Poista
  7. Jep jep.. eipä tähän oikein voi mitään muuta sanoa, että kun sulla vaan tais mennä vähän mun kommentin pointti ohi. Ja enköhän mä sanonut että mun mielestä täällä ihan jokainen saa oman mielipiteensä esittää, niin aloittanut anonyymi, kuin sinäkin, niin myös minäkin. Ja se että sun nimeäsi tuossa "toistin", ei tosiaan ollut millään tavoin tarkotettu loukkaavan sua, se oli ihan vaan selvennykseksi, että osoitin tuon viestini juuri sulle, enkä tolle toiselle Anonyymille. Ja edelleen pysyn kannassani, turha on toisten mielipiteistä kimpaantua - varsinkaan netissä ja kun aloittaneen Anonyymin viestissä vaan ei sattunut edes olemaan minkäänlaista negatiivista sävyä.

   Mun mielestä on oikeasti surullista, jos sun lasta on halveksittu niinkin "turhan" (en keksi oikeaa sanaa) asian takia kuin se millä tyylillä joku haluaa OMAN lapsensa nimetä. Ja jos sua on halveksuttu sen takia, ettet kuulu kirkkoon, anna niiden tyhmien ihmisten jotka noin tekee, olla ihan omassa arvossaan. Varsinkin jos jotain himouskovaisia sattuvat olemaan, niillä on niin vahvat mielipiteet omasta uskonnostaan, että niiden silmissä kaikki jotka eivät usko jumalaan tai halua kuulua kirkkoon, ovat pakanoita ja saastaisia "epäihmisiä" - valitettavasti koettu on.

   Poista
  8. VASTAUS ALOITTANEELLE ANONYYMILLE: oon ihan samaa mieltä siitä, että meidän neiti on nätti<3 mä halusin että meidän tyttö kastetaan:) hempulle asia on yks hailee:D

   Poista
 12. Upeat silmät tytöllä! Toi kolmanneks ylin kuva on hauskan mietteliäs :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kehuu neidin silmiä ja ymmärrän hyvin, että minkä takia :D Niin suuret<3

   Poista
 13. Juuli, Anna tai Viktoria on kauniita nimiä, niinkuin tyttökin. :)

  VastaaPoista
 14. Ihana kuulla (nuoresta) äidistä joka imettää ja on motivoitunut. Ja että se sujuu etkä heti ruvennu antaa lisämaitoa ilman neuvolan ohjeistusta. Propsit siitä sun neuvolan tädille.
  Mutta muista juoda paljon vettä/mehua! Itellä se tuntuu välillä menevän niin että juon päivässä vaan kahvia ja sen huomaa kun lapsella on iltaan mennessä kova nälkä kokoajan. 4 dl kylmää vettä auttaa mulla parissa tunnissa.
  tsemppiä sulle ja pienelle perheelles!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo oon yrittänytkin juoda pikkusen useemmin kun sillon vaan ku tulee jano :D ja kiitokset tsempeistä:)!

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Hempun mamma on ostanu sen joskus kun olin vielä raskaana :D tais olla aika varma, että tyttö tulossa :D

   Poista
 16. Suloinen tyttö! Milloin uutta kuvaa mahasta ? :)

  VastaaPoista
 17. Koska mahtaa tulla synnytyskertomus?:)

  VastaaPoista
 18. postauksesta on kulunut jo aikaa mutta näin terkkana on pakko sanoa, että tuo "rm scot" = rm saat. eli rintamaitoa saat. :)

  VastaaPoista