sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Harrastukseni BJD-nuket

Lupasin kirjotella mun harrastuksesta jokusen sanasen tänne blogin puolelle. Tässä on sen takia kestänyt, koska Milka on kipeytynyt ;( ilmeisesti mä tartutin sen, koska juuri kun mä paranin niin Milkalle tuli kauhee nuha ja tosi paha yskä. Nyt neiti on jo paranemista päin ja nuha on helpottanu aika paljon, mutta yskä jatkuu kovana :( Voi äidin rakasta<3

Tästä jutusta tuli vähän hölmö mun mielestä, mutta älkääpä antako sen häiritä :D

Mutta nyt siihen harrastukseen ja kyseessä on:

kuva googlesta

BJD-nuket
eli pallonivelnuket (ball jointed doll)


Pallonivel nuket on hartsista valmistettuja nukkeja, joiden raajat on kiinnitetty pallonivelillä.Se aikalailla jo kertoo mistä nukkejen nimi tulee. Nukkeja on kaiken kokoisia (pituus 10cm-70cm, mutta tietääkseni jokin firma valmistaa myös 90cm korkeita nukkeja) ja näköisiä ihan laidasta laitaan ympäri maailman. Suomessa kyseinen harrastus ja nuket ovat vielä melko tuntemattomia, mutta kyllä suomessakin harrastajia löytyy kokonaisen foorumin verran.

kuva googlesta

Harrastus on kallis. Mutta mä ajattelen tän sillä tavalla, että tuleehan joku muukin harrastus esim. jääkiekko tai vastaava yhtä kalliiksi, ellei jopa kalliimmaksi. Yksi nukke maksaa koosta ja mallista riippuen 100-1000e. Harrastus on monipuolinen, vaikka monet ei sitä uskokkaan eikä muutenkaan ymmärrä ja kyllä mä ymmärrän miksi jotkut ei ymmärrä. :D  pääasia, että minä ite tiedän mitä tohuan. Joten ei kaipaa mitään haukkuja tai vastaavaa negatiivista kyseisestä harrastuksesta. Nukeille keksitään nimi, luonne, elämäntarinat ja kaikki. Nukkehahmot ei rajoitu pelkästään ihmisiin vaan hahmot voivat olla mitä vain.

kuva googlesta

Apua, en mä osaa oikein mitään kertoa tästä harrastuksesta enempää näin yleisesti, mutta pistän loppuun linkkejä mistä löytää lisätietoa jne. jos jotakin alko kiinnostaa :) nyt siirryn mun henkilökohtaiseen harrastamiseen :)

Kiinnostuin kyseisistä nukeista jo monta vuotta sitten irc-gallerian kautta kun jostain pongahti mun silmiin kuva nukesta. Voisin sanoa, että se oli rakkautta ensisilmäyksellä ja siitä hetkestä eteenpäin n. vuoden verran haaveilin omasta nukesta kunnes sen sain puolen vuoden odotuksen jälkeen tilauksesta. Normaali odotusaika on n. 3kk, mutta omaani jouduin odottamaan 6kk kun paketti oli onnistunut katoamaan tullissa. Pitkän ja kärsivällisen odotuksen jälkeen vihdoin ja viimein sain ensimmäisen nukkeni, Rakuenin.

kuva googlesta

Tällä hetkellä omistan kaksi nukkea, joista toisen tilasin vain jokunen viikko takaperin ja toimitus tapahtui viikossa, koska nukke oli jo valmiina firmalla josta nuken tilasin. (ystävänpäivänä sain tytsyn<3) Nukkeni ovat 60cm korkea poikanukke Rakuen ja 42cm korkea tyttönukke Misha. Oivoivoi, niin ihanat hartsilapsoseni :DD <3

Rakuen on ollut mulla jo vuoden 2010 alusta ja Misha saapui tosiaan viime ystävänpäivänä, eli hieman alle 2 viikkoa sitten. Alkuun olin aika epä-aktiivinen harrastaja, mutta nyt oon taas innostunut kovasti ja tällä hetkellä Rakuen-poika on meikattavana toisen nukkeharrastajan luona. :) Pistän siitä sitten vaikka parempaa kuvaa kun kotiutuu, kun ei mulla nyt oikein oo mitään. Niin kauan ollut ilman meikkiä :D

Alla kuvassa vaateton Misha saapumispäivänä ja meikitön, peruukitön ja vaateton Rakuen.

pelkkiä nukkejahan ne on, mut kuitenkin ehkä ihan aiheellista vähän senruroida paikkoja :D

Kuvailin yks ilta vähän Mishaa kun saatiin ystäväni Hannan kanssa ommeltua sille vähän vaatetta, joten pari kuvaa vielä neidistä :) valaistus on aika huono kun kello oli tällöin jo kai 11 illalla?:D Rakuenista laitan tosiaan myös kuvaan ku se vaan kotiin saapuu:D




niiiiiin söpö toi rusetti <3



Jos jäi jotain kysyttävää niin rohkeesti vaan kysymään! :) vielä niitä linkkejä mitä lupasin:

35 kommenttia:

  1. Mistä tilaat nukkesi? olen googletellut vaikka mistä mutta jotenkin en vain ole uskaltanut tilata kun on kuitenkin suht suuresta rahasummasta kyse ja en tiedä mistä olisi turvallisinta noita ostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. molemmat nuket oon tilannut www.fashiondoll.nl sivun kautta kun toi välitysfirma on kuitenki euroopassa :) oon ite kans niin kehno kaikkien tilausjuttujen kans et toi on mulle ainaki paras vaihtoehto :D

      Poista
  2. Tosi nättejä, kauniita nukkeja! :) Taisin muute kans vuosii sit nähä irc-galleras ekan kerran noit! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on se irc-galleria jännä paikka :D oon tutustunu sitä kautta niin moniin asioihin :D

      Poista
  3. voi ei hah mulle tuli tosta BJD nimestä mieleen jotain aivan muuta... ai kauheeta.. :D
    Mutta hei kiinnostuin, kerro joskus millaset tarinat sun nukeilla on ja niin eespäin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahahah :DD sä et oo eka joka on sanonut tollain
      "niiiiin siis mitä sä harrastat?! o_o"

      joo voisin vaikka sit kun saan Rakuen nukkeni takasin kotiin niin kirjotella nukkejen taustatarinat :)

      Poista
  4. Oon itekki joskus kuullut vain vähän tästä harrastuksesta, joten kiva kun selitit sitä hieman lisää. :-) Nyt avautui paljon uusia asioita siis!
    Sulta löytyy kivoja nukkeja ja ois todella kiva kuulla joskus niiden elämäntarinat kokonaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit ja oli tätä mukava kirjottaakkin ja muutenkin kiva jakaa vähän tätä tuntematonta harrastusta :D

      kirjotan niitten tarinat kun saan Rakuenin takasin kotipuoleen :)!

      Poista
  5. En ollut ikinä kuullutkaan tuommosista! Ja nuo on aivan ihania! :) Täytyypä lähteä kattelemaan sivustoja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo tää on tosiaan vielä aika tuntematon juttu suomessa :) Ja hopihopi kattelemaan vaan ;)

      Poista
  6. Siis mitä noiden kanssa niinkun tehdään? :D ihan siis mielenkiinnosta kysyn, ei oo loukkauksena tarkotettu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nooo niille voi ommella vaatteita, meikata niitä, voi mennä miitteihin tapaamaan muita nukkeilijoita, suomen nukkefoorumilla on tosi paljon erilaisia keskusteluja ja niihin on mukava ottaa osaa... Niin monipuolinen harrastus oikeesti :) ja erityisesti valokuvaamista harrastaa todella moni nukkeilija!

      Ja se on jännä miten "rakkaita" nukeista tulee kun niille kuitenkin keksitään kaikki luonteenpiirteet ja tarinat ja sillee :D

      Poista
    2. ja unohdin vielä sen sanoa, että näillä nukeilla ei leikitä kuintenkaan samanlailla kun barbieilla :D

      Poista
    3. Mut siis kerrotaaks ne tarinat siellä foorumilla tai kirjotetaaks ne johonki ylös itelle vai siis mietitääks niitä vaan päässä vai mitä ihmettä? :D

      Poista
    4. no siis voi ne sielläkin kirjottaa jos haluaa, mutta ei pakko oo :D mutta tuolla foorumilla tehdään tosi paljon kuvatarinoita niin esimerkiksi nukkejen taustaa voi käyttää niissä apuna. Ja en mä oo niitä kirjottanut minnekkään ylös :)

      Poista
  7. hui miten pelottavia! :(

    VastaaPoista
  8. Voi miten kivoja noi on :) Paljon sie jouduit maksamaan yhestä nukesta, jos saapi kysyä ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mun eka nukke makso postikuluineen päivineen 360e HUHHUH! :D
      ja tytsy pelkkä nukke oli 190e mut en muista paljon tuli peruukkineen ja postukuluineen maksamaan :D

      Poista
  9. Mullekkin tuli ekana mieleen ku kattelin noita et miten pelottavia noi onkaan.. :D En tiedä mistä moinen!
    Minua kiinnostaa kanssa sinun nukkejesi tarinat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahah, voi ei :D
      ja joo, tarinat kirjottelen jossain vaiheessa tänne :)

      Poista
  10. Mä en ymmärrä kuinka sulla riittää rahaa ja aikaa tommosiin? Onko sun jäänyt barbi leikit aikanaan kesken?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. noniin, just tällästä mä tähän kaipasinkin, kiitos :)!

      Poista
  11. Voihan anonyymi 21.17 :D Eikö tuossa ollu tarpeeks hyvi selitetty nukkejen tarkoitus, miusta noi on oikeesti hienoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei kaikki nää näiden hienoutta ja muutenkaan ymmärrä, mutta eipä se mun ongelma oo :)
      ja ainoona harrastuksena tää on muutenki aika tärkee mulle senkin kannalta :D

      Poista
    2. Nii ja joku kerää muumimukeja, esim. yks miun tuttu maksoi kalleimmastaan tonnin. Kerranhan täällä vaan eletään ja eikös jokainen saa käyttää rahansa mihin tahtoo.. Ihana sie ja Milka <3 :)

      Poista
  12. Onhan ne hienoja mutta ihmettelen että kuinka voi olla rahaa laittaa tommosiin, jos olisit työelämässä ymmärtäisin et olis rahaa mut sä ilmesesti saat kuitenkin vaan pienimmän äitiyspäivärahan mitä voi saada ja se ei ole paljoa se. Vai elättääks sun mies sua sit? Täällä ei ilmeisesti saa antaa mitään negatiivistä palautetta kun kun heti vedetään herneet nenään, no en kyllä enää jaksa tätä blogia lukea tosi huonoksi mennyt kunhan nyt tulin kurkkaan. Äläkä sano että sulla ei ole aikaa kirjottaa jos sulla on aikaa askarella nukeille vaatteita niin luulis olevan aikaa blogiinkin. Onneks netti on täynnä hyviä blogeja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä mulle saa negatiivista laittaa mut tähän postaukseen mä vielä erikseen pistin että tästä mä en kaipaa mitään haukkuja tai vastaavaa. Ja mun mielestä ton edellisen anonyymiö kommentti ei muutenkaan ollut ihan asiallinen.
      ja ommellen vaatteita mä mielummin pienen vapaa-aikani käytän, mä kirjotan pääasiasss blogia mun omaksi iloksi ja jos musta tuntuu, että en jaksa/kerkee kirjottaa niin en mä mitään stressiä siitä ota. Ja toinen nukeista ei edes liity mun tämän hetken rahatilanteeseen millään tavalla kun tosiaan sen kolmisen vuotta on mulla ollut.

      Poista
  13. Nyymit on taas noloja, oikein ihmiskunnan kermaa.
    Miekin harrastan kyseistä ''hulluutta'' ja omistin vielä Renin synnyttyäkin 5 näitä ihanuuksia, mutta myin ne pois vielä hömppämäisemmän harrastuksen edestä ja jätin vain esikoisnukkeni nurkkiin pyörimään. Ja tällähetkellä tungen silloin tällöin muutamasta kympistä muutamaan sataan euroon ''Monster High'' nukkeihin, jotka on siis Da lapsille tehtyjä da halpismuovinukkeja, joita kerään alkuperäispakkauksissaan hyllyyn pölyttymään :D Mut Hartsimania on ikuista.

    VastaaPoista
  14. Pidetäänkö näitä kirjahyllyssä esillä vai miten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. monet pitää, mutta mulla ei tällä hetkellä oo mitään missä voisin nukkeja pitää, koska kissat.. :D
      Joten mun nuket on ainakin väliaikasesti ihan omissa laatikoissaan.
      täytyis vaikka joku kiva vitriini hommata :)

      Poista
  15. Mä oon näitä mietiskellytki ite, kun sulla niistä kuvia on facessa ja gallerias, mut nyt mulle selkis! :) Mut mietin että kun noi on sen verran pieniä, niin miten sä niitä meikkaat? Ihan siis omilla meikeillä vai :) Ja lisää tämmösiä ihmeessä! mäki haluan kuulla ne elämäntarinat jne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pääasiassa näiden meikkaamiseen käytetään pastelli- ja akryylivärejä :) Melkein kaikki käy kunhan ei oo öljyä. Öljy pilaa hartsin. :)

      Poista
  16. Ihania ovat n___n Itse olisin kiinnostunut ostamaan tyttö nuken ja olenkin katsellut tuolta fashiondoll:n sivuilta yhtä ihanaa tysyä<3 Onko tuo paikka luotettava ja paljonko oli tullimaksut (jos niitä edes tuli)? Ja sitten vielä kysymyksiä, tulivatko silmät mukana ja tuliko niistä lisämaksua? Entäs peruukki ja jos tuli lisämaksua niin paljonko? Ja kenen luona Rakuen on/oli meikattavana ja paljonko maksoi meikkaus? Kiitos jos jaksat vastata!:3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mulla ei ainakaan ollut ton itse firman kanssa minkäänlaisia ongelmia, vaan Rakuenin saapuminen viivästyi tullin sekoilun takia :D Tullimaksuja ei tuu ollenkaan kun tosiaan ne lähetetään euroopasta :) riippuu ihan nukesta tuleeko silmät mukana, mut mulla on tullu molemmille satunnaiset silmät mukaan ilman lisämaksua. Peruukki riippuu kanssa nukesta, mut niissä yleensä lukee mitä sisältyy pakkaukseen, mulle tuli Rakuenille sellanen kämänen peruukki mukana, mut Mishalle ei tullu ollenkaan.

      Ja en muista kenelle lähetin Rakuenin meikattavaks, mut about 15e se tuli maksamaan. :) Heti ku rahatilanne sallii taas panostaa nukkeilun saralla niin lähetän kyl mun molemmat poikanuket uudestaan meikattavaks :D Eli tosiaan täältä löytyy tällä hetkellä kolme nukkea, vielä vähän aikaa sit niitä oli neljä :D

      Poista