keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Kurkistus ruokakassiin - haaste

Sain pitkästä, pitkästä aikaa haasteen tehtäväksi johon mut haastoi Essi! Kiitos tooosi paljon haasteesta :)! Toteutan tän haasteen mun eilisistä kauppaostoksista, että mun tulee tehtyä tämä. :D Mä käyn aikalailla joka päivä kaupassa joten kotoota löytyi tosi paljon etukäteen jo mm. hedelmiä, (city-marketin sitrushedelmä ale<3) vihanneksia jne...


Tehtävänä on kuvata viikon isoimmat ruokaostokset, kertoa paljonko rahaa ostoksiin meni ja vastata alla oleviin kysymyksiin:

1.Mitä teillä todennäköisesti syödään seuraavan viikon aikana ?
2. Mitä ruokaa valmistatte tällä hetkellä useimmiten ?
3.Suunnitteletko etukäteen mitä kaupasta ostetaan, vai meneekö fiilispohjalla ?
4. Takuuvarma ruoka lapsille ?
5. Hyvä ruokavinkki arkeen ?




1. Meillä syödään todennäköisesti seuraavan viikon aikana ainakin lasagnea. Mulla on pakastimessa kaksi pakettia broilerin jauhelihaa joten myös siitä luultavasti keksin jotain kokattavaa, kastike ehkä? :) 

2. Tällä hetkellä me valmistetaan useimmiten varmaan erilaisia keittoja, nakkikeitto se kaikista yleisin. :) Ite syön usein myös nuudelia ja muuta roskaa, mutta näitä en Milkalle anna. Oon todella tarkka Milkan ruokailun suhteen siitä mitä se saa syödä ja mitä ei. :)

3. Joskus harvoin jos on etukäteen mielessä mitä ruokaa tekee niin on kauppalista valmiina, että muistaa kaikki tarvittavat. Yleensä kuitenkin fiilispohjalla lukuunottamatta jotain muutamaa ostosta mitä on alunperin lähtenyt hakemaan.

4. Perunamuusi ja nauravat nakit (tai lihapullat)! Meillä oli eilen ruokana itse tehtyjä lihapullia ja perunamuusia ja Milkalle maistu tosi hyvin (perunamuusin liisterimäisyydestä huolimatta, hahaa:D) Muistan myös itse tykänneeni pienenä kyseisestä ruoasta. 

5. Mun ruokavinkki arkeen on keitot! Keittojen tekeminen on helppoa, sitä saa tehtyä paljon kerralla ja keitot on maukkaita! :) Lisäks keitoista saa vähän erilaisia esimerkiksi soseuttamalla jne. Mahdollisuuksia on monia. 


Me käytiin eilen Prismassa ja rahaa meni mun muistaakseni n. 30e :)

13 kommenttia:

 1. Sanoit tuossa, että olet todella tarkka mitä lapsellesi annat ruuaksi, mutta silti annat nakkeja?? Nakit ovat yksi huonoimmista ruuista mitä pienelle lapselle voi antaa sen sisältämien vaarallisien aineiden takia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo ite koskaan antanut Milkalle nakkeja paitsi nakkikeiton seassa muutaman palasen sillon tällöin. Joten en anna nakkeja! Kirjotin ton kohdan yleisesti ajatellen, koska nakit on aika varmanakki (he-he-he) jos mietitään mikä takuuvarmasti uppoaa lapselle.

   Poista
  2. Olen ensimmäisen anon kannalla. En kyllä antaisi nakkeja edes keiton seassa, hyi mitä myrkkyä!! Eihän niistä saa edes mitään ravinteita, sellaista roskaa kun ovat!

   Poista
  3. Haha anot taas vauhdissa...: D mulle annettiin joskus lapsena nakkeja, hyi kamala! Muistan jopa kerran syöneeni saarioisten pizzankin, uskomatonta että musta saattoi kasvaa tasapainoinen aikuinen ihminen.

   Nyt jotain rajaa hei. Janna selvästi huolehtii hyvin Millasta ja laittaa terveellistä kotiruokaa; tutuu vähän että tässä taas puretaan omia aggressioita joidenkin nakkien kautta. Mi

   Poista
  4. Ei ole muuta aihetta valittaa kun nakit :D hyi sua Janna ku oot antanu Milkan maistaa nakkeja;) se raukka sai varmaa myrkytyksen vähintäänkin siitä ;D
   Hei oikeesti anot keksikää parempi aihe valittaa tosin ei tsida löytyä sellaista, koska ja Janna huolehtii lapsestaan todella hyvin ja saa olla ylpeä itsestään ja tyttärestään <3 Janna älä todellakaan välitä valittaja anoista. Niillä ei vain itsellään taida olla ihan systeemit kondiksessa ;) hyvää joulua sulle ja milkalle <3 t. PitkäaikAinen lukijasi Satu :)

   Poista
 2. Sanoit tuossa, että olet todella tarkka mitä lapsellesi annat ruuaksi, mutta silti annat nakkeja?? Nakit ovat yksi huonoimmista ruuista mitä pienelle lapselle voi antaa sen sisältämien vaarallisien aineiden takia.. <--- Nakkeja ei suositella lapsille vaan niiden sisältämän nitraatin takia. Mutta kyllä löytyy nakkeja missä ei ole nitraattia, esim. Maalaistuote Vatajalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alle yksivuotiaille ei lainkaan makkaraa ja leikkeleitä niiden sisältämän nitriitin vuoksi. 1–2-vuotiaille max. 1 makkara-ateria viikossa ja silloin tällöin leikkele. Näin suosittelevat asiantuntijat.


   http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/ajankohtaista/?bid=3740

   Siinä tuorein tieto :) Vauvalehden sivulta poimittu :)

   Poista
 3. Katotko teiniäidit sarjaa tv2? Mitä mieltä oot siitä caritasta? Mä en voi käsittää et sellasel on lapsi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. muutaman jakson katoin ekaa kautta ja tätä uutta oon yhen jakson kattonu. :D Eli en voi sanoo katsovani. Aika selvän käsityksen oon kyl kyseisestä ihmisestä saanut ja joo noh... :D

   Poista
  2. Niinpä. Se likka on kyllä maineensa menettänyt jo viime kaudella :D

   Poista
 4. Ihana blogi!! uusi lukija ilmottautuu!! tervetuloa meitä seuraamaan tutipuu2012.blogspot.fi

  VastaaPoista