maanantai 17. helmikuuta 2014

Videopostau kasvatuksesta

Heippa! VIHDOIN JA VIIMEIN TÄÄ LATAUTU TONNE YOUTUBEEN! Ei siinä menny kun öööö... 14 tuntia? Mulla oli ajatuksena kirjotella tähän vielä lisäyksiä tohon videon aiheisiin, mutta nyt vihdoin ku toi latas niin oon kyllä niin korviani myöten täynnä koko postausta, et kyselkää jos jää jotain kysyttävää. :D


16 kommenttia:

 1. Imetitkö muuten Milkaa kuinka pitkään ja miten sit hoiditte yösyötyt? Ku mietin vaa (mul ei oo lasta), et en ehkä ite jaksais aina roudaa sitä lasta omaan sänkyyn, varsinkaan omaan huoneeseen, jos tyyliin puolinukuksissa imettää siinä ja niin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä imettäny ku jonku 2kk ja hoidin syöttämisen sillee et nostin sit vaan syliin ja sit takas omaan sänkyyn. Ja sit ku siirryttiin korvikkeeseen niin Milka nukku jo omassa huoneessa, mut siel oli sellanen tuoli missä istuin aina ku syötin pullosta. :)

   Poista
 2. Okei:) Must tuntuu et olisin niin laiska/mukavuudenhalunen et niin kauan ku pitää yölläki syödä ni se beibe sais nukkuu vähintäänkin samas huonees ellei sit samas sängys. Tai vois se alottaa unet omas sängys mut ekan syötön jälkee sais varmaa mun vieree jäädä. Tosin mies on sitä mieltä että kakarat nukkuu omissa sängyissään, joten se varmaa sit heräis nostelemaa sitä edes takas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oisinhan mä päässy paaljon helpommalla jos oisin vieressä syöttäny/nukuttanu :D mut oon tosi ylpee itsestäni et pidin pääni ja se tosiaan palkitaan nyt ku Milka on vanhempi :) tietty oli satunnaisia puolikkaita öitä tai aamuja ku otin sen siihen viereen jos olin tositosi väsynyt, mut niitä oli ihan muutama vaan :)

   Poista
 3. Moikka! En sano tätä mitenkään pahalla mutta jotenki sai susta sen kuvan et oot liian tiukka äiti.
  Itselläni on muutamaa kuukautta vanhempi poika. Kuria pitää tottakai olla mutta joustavuutta pitää myös olla, kehuja varsinkin. Tuntuu että korostit enemmän sitä miten kiellät ja mitä teillä ei saa tehdä. Ja mitä tuohon vieressä nukkumiseen tulee niin minä ainakin kannatan perhepetiä. Meille se toimi. Minusta oli ihana nukkua pojan vieressä eikä taistellen nukuttaa sitä omaan sänkyyn. Vauva ajasta pitää nauttia, eikä kokea sitä haasteena. Eikä meillä ollut ainakaan mitään vaikeuksia myöhemmin siirtää poikaa oman sänkyy ja myöhemmin vielä omaan huoneeseen. Tuskinpa kukaan nukkuu 18 vuotiaaksi asti vieressä. :D Meille tärkeintä on rakkaus ja hellyys ja tottakai kuri, mutta tietyssä rajoissa. Kaikkeen ei pidä suhtautua niin negatiivisesti. Ja muista että jos joku muu lapsi lyö tai ottaa lelun Milkan kädestä niin ensisijaisesti sen toisen lapsen vanhempi komentaa lastaan etkä sinä! Tottakai jos ei vanhempi tee elettäkään kieltääkseen lastaan niin saat puuttua siihen. Mutta ei saa muuten puuttua! Tulipas pitkä kommentti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai mä myös joustan asioissa sillon tällön, mut sanoinkin videolla miten meillä asiat yleensä menee. Tottakai mä kehun omaa lastani ja annan sille rakkautta niin paljon kun vaan pystyn, koska rakastan mun lasta enemmän kun ketään tai mitään muuta koko maailmassa. Mulle on ihan itsestäänselvyys se, että lapselle annetaan rakkautta ja kehuja. Kerron Milkalle joka päivä, että rakastan sitä.

   Videolla korostin tietoisesti asioita miten meillä ei pääasiassa toimita ja en koe näitä asioita mitenkään ihan kauheen "tiukaksi" koska meillä on aina, ihan vauva-ajasta asti toimittu näin. Kaikki noi asiat on Milkalle ihan normaalia arkea.

   Kaikilla on omat mielipiteet ja ajatukset liittyen esimerkiksi perhepetiin ja voin sanoa, että mulle perhepeti ei oo oikea ratkaisu. Sanoin videolla nimenomaan, että nää on mun ajatuksia ja meillä toimivia ratkaisuja. :)

   Tosta asiasta vielä, että jos joku ottaa Milkalta lelun niin TOTTAKAI se on ensisijaisesti lapsen oma vanhempi joka kieltää. Tarkoitin nimenomaan, että jos lapsen vanhemmat ei oo näkemässä tilannetta tai muuta vastaavaa.

   Kerroin videolla nimenomaan säännöistä ja rajoista mitä meillä on, enkä itsestäänselvyyksistä. :) videosta tuli jo nyt toi 13min niin olis tullu ihan liian pitkä jos ois kertonu kaiken mikä liittyy kasvatukseen :D

   Poista
 4. http://kideblogi.fi/butimahumannotasandwich/2014/02/23/rennosti-asiaa-kasvatuksesta/#comments
  Sun kannataa Iinalta ottaa vinkkejä kasvatukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin tekstistä tosi paljon yhtäläisyyksiä siitä miten mä kasvatan Milkaa. Videolla korostin asioita miten meillä yleensä mennään, mutta tietenkin meilläkin on joustamistakin asioissa. Tietoisesti korostin asioita miten meillä ei yleensä toimita. Mun mielestä rakkauden antaminen jne. on vaan itsestäänselvyyksiä, mutta ilmeisesti ei sitten kaikille. :D Kirjotinkin tohon, että olis ollut lisättävää ja kysymällä saa tietää mikäli jää asioita vaivaamaan. Milkan kasvatus ei läheskään oo niin yksitoikkoista kun mitä videolla puhun.

   Tietenkin mä näytän ja annan rakkautta mun lapselle. Tietenkin mä näytän mun tunteita ja aina kieltäessä selitän asian miksi se on väärin. Opetan Milkaa siihen, että osaa kertoa jos joku on vialla. Milka on kuitenkin vielä niin pieni, että nää asiat on vasta perustaa tulevaan, koska ei Milka puhu kun sanoja vasta.

   Poista
 5. Millon taas postaat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tän viikon aikana olis tarkotus kirjotella jotain :) mahdollisimman pian kuitenki:D

   Poista
 6. tee video milkan kans! :)

  VastaaPoista
 7. Jos Milka menee jonnekkin kylään niin saako siellä esim kahvipöydästä keksin ja mehua tai jos olette jossain juhlissa saako Milka sillon maistaa keksiä tai kakkua? :) ihan oikein se on rajoja laittaa lapselle, enkä usko et liian tiukkis oot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite en anna ja oon kyllä muitakin kieltänyt antamasta. Milkalla on noi vaihtoehtoiset "herkut" ja niiden ohella Milka ei kyllä ees huomaa/kaipaa muita herkkuja. Kaikki Milkan lähisukulaiset ei kuitenkaan kunnioita mun ajatuksia tässä asiassa.

   Poista
 8. Tosi hyvä video, et sä kyllä mun mielestä vaikuta mitenkään liian tiukkikselta. Erityisesti ruoka-asioissa oon samoilla linjoilla. Tosi ihanat hiukset muuten sulla tässä :)

  VastaaPoista
 9. Katoin tän uudestaan, oot kyl paras ikinä <3 Keep up the good work!

  - Hanski

  VastaaPoista