maanantai 7. toukokuuta 2012

24+1 ja neuvola

Neuvolassa tuli tosiaan tänään käytyä niinkuin aikaisemmissa postauksissa olen maininnut.
Keskusteltiin suurilta osin kelan päiväraha jutuista sun muista. Täyttelin sit jo hetki sitte ne laput mitä pitikin ja ajattelin jos sen huomenna vaikka veis kelaan niin se äitiyspakkauskin tulis sielt nopeemmin. :)

Paino 65,5 eli koko raskauden aikana tullu nyt 4,7kg.
RR 98/56
B-Ho 117
Kohdunpohjankorkeus 24
Sydämensyke +
Liikkeet +

Mun täytyis nyt vaihtaa toi D-vitamiini mitä oon popsinu niin raskausmonivitamiiniin, koska siinä on mukana rautaa joka nostaa hemoglobiinia. Vielä toi on ihan ok, mut laskee pikku hiljaa niin olis hyvä alkaa sitä popsimaan. Pelkkää rautaa mun neuvola-täti ei suositellu, koska se saa monella vatsan sekasin.
Seuraava neuvola on 5.6 ja se on sit neuvolalääkärille.
Nyt odottelen malttamattomana kirjettä jossa olis tietoo tulevista synnytysvalmennuksista. Neuvola-tätikin kyseli et eikö oo viel kuulunu mitään, mut eiköhän sieltä jossain vaiheessa kirje putoo postiluukusta :)

Pikkusen potkut tuntu eilen ensimmäistä kertaa epämukavalle. Sen potkut kohdistu jotenkin tosi alas, jonka takia sitte tuntu kipeeltä. Nopeesti se sit onneks käänty mulle mukavempaan asentoon ja potkutki tuntu sit ihan kivalta taas. :)


Toteutan tässä samalla yhden postaustoiveisiin tulleista toiveista:


Miten olet ajatellut käydä koulun loppuun? ja jatkokoulutukset. Missä haluaisit aikuisena olla töissä?
- Käyn tän ammattistartin nyt ihan normaalisti loppuun. (no, eipä sitä oo kun alle kuukausi jäljelläkään) Startin jälkeen mulla on tällä hetkellä suunnitelmissa hakea vuoden tai parin vuoden päästä tilanteesta riippuen lastenohjaaja koulutukseen. Tietysti suunnitelmat voi tässä vuoden tai parin aikana muuttua, mutta tuo on mun tän hetkinen suunnitelma ja oikeastaan ainut ala mikä mua edes tällä hetkellä kiinnostaa. :)

Olis kiva työskennellä tulevaisuudessa joko päiväkodissa tai kerhojutuissa. :) Molemmissa oon ollut työssäoppimassa ja tosi paljon oon tykännyt! Ehkä vähän enemmän tykkään tästä kerhoilusta missä oon nyt :)

eikä mulla kai tällä kertaa muuta sen kummempaa, joten heipat!

12 kommenttia:

 1. Millä kutsuma nimellä aijotte kutsua syntynyttä vauvaanne :) Ootteko jo päättänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei me olla oikeestaan ees mietitty :o se on pikkunen vaan tällä hetkellä, kai se sit jossain vaiheessa nimeytyy :---)

   Poista
 2. OKei :) No onnea tulevasta pikkuisesta! Oot varmasti hyvä äiti hänelle :)

  VastaaPoista
 3. Mullakin on alkanu nyt sattuu suurin osa potkuista, koska osuvat juuri kuten sanoit, tosi alas! Meidän pikkunen ei vaan suostu kääntymään, vaan oon pari viikkoa jo tuskaillu noiden potkujen kanssa :/ Täytyy toivoa että vauveli suostuis kääntymään, mua sattuu ihan hirveesti nykyään kokoajan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi häntä. :( Meillä täällä potkut saattaa tuntuu ylhäällä, oikeella ja vasemmalla saman päivän aikana eli kovin pyörii masussa. Muutama potku tais tänäänkin osua tosi alas mut nopeesti se sieltä taas käännähti. Ei oo kivaa kun sattuu, vihlasee inhottavasti kun kipeesti alas potkii ): Toivottavasti sekin suostuis kääntyy pikemmiten:)

   Poista
 4. Oho, mulla oli viime neuvolassa hemoglobiini 118 ja neuvolantäti suositteli jo ihan rautaa sellaisenaan eli 100mg joka toinen päivä... Popsin itsekin raskausvitamiineja joissa on mukana rautaa, mutta silti on tuo arvo päässyt laskemaan. Mua kyllä huimaakin välillä ihan älyttömästi, jos joudun kauan seisomaan... Onko sulla huimausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollu huimausta tosi paljon. Ylösnouseminen täytyy tehä tosi rauhallisesti, koska nään jopa 30sekunnin ajan sumeeta vaan jos nousen vauhdikkaasti. Helposti mua on kyllä muutenkin aina pyörryttäny, mut varsinkin nyt raskauden aikana. Mulle neuvolassa sanottiin että 100 on alaraja, et jos sen alla on hemoglobiini niin sit rautaa sellaisenaan. :o kai nääkin asiat vähän vaihtelee neuvolakohtaisesti.

   Poista
 5. Ootteko sun äidin kanssa yhtä hyvissä väleissä kun poikaystäväsi äidin? Kun kerroit jossain vaiheessa että asut poikaystäväsi vanhempien luona. Pelkäätkö että vanhenpanne alkaa ns "tapella" vauvastanne? jos toinen saa esim hoitaa häntä enemmän kun toinen.. Anteeks kun kysyn tämmöisiä kysymyksiä, itselläni kävi niin! Eikä mikään kiva juttu. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon molempien kanssa tosi hyvissä väleissä. Asustelen täällä sen takia, koska täältä on huomattavasti lyhyempi matka kouluun ja muutenkaan keskellä peltojen ja metsien ei kauheesti houkuttele asua. :D En mä sitä pelkää, ei se oo niiden syy siitä tapella. Minä päätän kenelle ja millon annan vauvan hoitoon ja kummallakaan ei oo puuttumista siihen. Molemmat tulee myös tosi hyvin toimeen keskenään ja ne on ihania. :) Ja voin kuvitella että tosi kurja tilanne JOS tällänen sattuis tulemaan. ): Ja harmi että siellä näin kävi.

   Poista
 6. Sain itse asiassa kuulla vasta tänään että oot raskaana, mikä tuntu tosi hassulta koska oltiin kuitenki samassa koulussa yläasteella :) mutta hurjasti onnea tulevasta pienokaisesta!! :) tätä sun blogia on aivan ihana lukea, luin tän äsken alusta loppuun ja tulin tosi hyvälle mielelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jotenkin helpottava jollakin tapaa tietää, että on niitäkin ihmisiä ketä ei vielä tiedä :D ja kiitos paljon ja kiva jos tykkäät! :)

   Poista