keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Juttuja

heippa! Kävin eilen neuvolassa ku soittelin sinne aamulla vatsakivun takia. Jonkun aikaa ollu välillä oikeella puolella alavatsaa vihlovaa kipua ja liikkeetkin oli maanantai aamusta tiistai päivään tosi vaimeet. Eilen päivästä asti oon kuitenkin potkutki tuntenu ihan normaalisti, kai pikkunen oli vaan sellases asennossa et liikkeet tuntu heikommin tai jotain.

Soitin heti eilen aamulla mun neuvolatädille ja käski mennä välittömästi viemään pissanäytteen terveysasemalle, et virtsatientulehdus saadaan poissuljettua ja ihan puhdas se oliki. Ja bakteeriviljelyn tulokset siitä saatiin vasta tänään, mut soittivat neuvolasta et ei niissäkään mitään vikaa.

Vauvalla oli kaikki onneks ihan hyvin kun kävin siel neuvolassa, sydänäänet vahvat ja normaalit, mut seuraillaan nyt tota kipua. Voi olla et umpisuolessa jotain, vaikka oireet ei siihen täysin viittaakaan mut just siitä kohdilta sattuu aina välillä edelleen. Mut myös tosi vahvasti epäillään myös et olis joku revähdys tai jotain koska pystyn ihan näyttämään sen paikan mistä se kipu tuntuu.

No mut tuntuu et tää olis jo helpottamaan päin ja ei mua enään huoletakkaan niin paljon ku kuitenkin pikkusen liikkeet on yhtä voimakkaat ja yhtä vilkas se on muutenki ku normaalistikki. :)

Neuvolassa käskettiin ottaa ihan rauhallisesti nyt ainaki pari päivää nii olin tänään koulusta pois. Oon porukoiden luona Tammelassa kai perjantaihin asti ja sit meen Karkkilaan isosiskon luokse.
Hemppuki on tällä hetkellä matkalla tänne ja on huomiseen asti. Huomenna ainakin grillaillaan sun muuta mukavaa.

Kävin äitin kans mun papan luona tänään kun en oo sielläkään käyny aikoihin, oli kyl ihan kiva nähä sitäkin pitkästä aikaa. Viimeks tais olla viime elokuussa kun siellä tuli käytyä sen synttäreitä viettämässä. Mun pappa viettää itseasiassa samana päivänä synttäreitä kun minä, eli 15. elokuuta.

no mutta hei, palaillaan!

18 kommenttia:

 1. ootko tehny jotain äkkinäisiä liikkeitä? siinä masulla on nyt niin paljon painoa yms. että vatsalihakset revähtää helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en mä oo ite ainakaan huomannu et olisin tehny jotain missä olis voinu revähtää, mut kyl mäki tällä hetkellä vahviten uskon että olis revähtäny vaan. :)

   Poista
 2. Mullakin on ollut viime päivinä vatsakipuja (rv 20), erityisesti oikeassa kyljessä ja aina herätessä alavatsa on tosi kipeä... Soitin päivystykseenkin ja siellä todettiin vain, että kohdun kannatinkipuja ne varmaan ovat eikä syytä huoleen. Että ei näistä kivuista koskaan tiedä... Vähän huolettaa edelleen. :( Onneksi huomenna on ultra, niin pääsee katsomaan onko kaikki ok!

  Mutta hyvää odotusaikaa sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mullakin aamuisin ylösnoustessa alavatsaan sattuu, kuitenkin kipuilut on vähentyny ja ei mua niin enään huoleta ku sai tietää et pikkusella on kaikki ihan hyvin:) kovin myllää taas masussa.

   Toivottavasti sielläkin kaikki hyvin ja hyvää odotusaikaa sullekkin!:)

   Poista
 3. mulla sama homma! etenkin oikeella puolella on sellasii kipui ettei pysty ees aina kunnol kävelee. Ja samal taval ku toi ylläoleva anonyymi sano ni aamusin on alavatsa kipee ja muutenki menkkamaisii kipui silloin tällöin.. Kylhän se aina vähä huolettaa, mut eiköhän se oo ihan normaalii! :) itelläni rv 19+0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon kuullu monelta nyt että viikon 20 paikkeilla on alavatsassa etenkin oikeella puolella kipuiluja, senkään takia ei enää huoleta ku mitä luultavimmin kuuluu asiaan. :) tai ainakin ihan normaalia.:D

   Poista
 4. sama homma täällä! muakin rauhoitti nyt tietää että en ole ainoa tuon kivun kanssa. menkkamaiset kivut mulla oli siis supistuksia tossa pari päivää sitten, ja ne on kohta jatkunu epäsäännöllisesti viikon. mutta ihan normaalia kuulemma, että on 20-30 viikoilla harjoitussupistuksia :) eikä ollu vaikuttanu kohdunsuuhun mitenkään, kun käytiin äitipolilla tarkastuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joka paikassa verrataan kaikkea menkkakipuihin ja oon aina ihan "mitäää eli siis millasta?" kun onnekkaana en oo koskaan sellasista kärsinyt. :D Mulla ei oo supistuksia tullu vielä ollenkaan tai sit en oo vaan tajunnu supistukseks :D

   Poista
  2. Mullaki on nyt enää ihan pikkusupistuksia, ne on sellasia että maha menee tavallaan ihan kovaks, sitä ei oikeestaan ees huomaa :D tuntuu vaan sellaselta ihan pinkeeltä jos koittaa kädellä

   Poista
  3. okeii :D mul on maha kyl aina pinkee. :o

   Poista
 5. http://sarakarkkiblogi.blogspot.com/2012/05/haaste.html
  Sut on haastettu! (:

  VastaaPoista
 6. Voiku kiva ku kaikki kuitenki hyvi! itellä ollu kans vatsa kipuja ja pelottanu et mikäs ny ku ei oo potkinu yhtä ahkerasti ku aiemmin mut supistellu on kyl aika paljo...Mikä on sulla muuten laskettu aika :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko neuvolaan soitellu ja maininnut kivuista?:) Kannattaa jos et vielä oo, et jos tulee jotain niin osataan "varautua".

   Laskettu aika on 26.8 :)

   Poista
 7. No mulla on huomenna neuvolaan aika että pitää muistaa mainita asiasta:) oij että onnea tosi paljo teille sinne:)! Tiedäkkö vielä sukupuolta? ite kysyin viime kerralla ja lääkäri yritti kattoa mutta pikkusella oli justii kädet edes nii ei nähny :D että jospa tuo selviäisi sitte ens kerralla ku viimene äitiyspolilla käynti tai no pääasiahan on se että lapsi on terve mutta onnea ja jakselemista sinne suuntaa tosi paljo!Teistä tulee varmasti aiva huippuvanhemmat!:> onko sulla nytte mikä opiskeluvaihe menos? ite oon tehny kaikki yhteishaut ja ollu soveltuvuuskokeissa että jos se opiskelupaikka sieltä tulee nii en tiedä välivuosi varmaan pitää pitää. Tai ku mulla on 1.7 laskettu aika nii se ois kuitenki viel niin pieni että ei sitä vois mihkää jättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me haluttu tietää sukupuolta ollenkaan. Yllätyksenä pysyy ihan sinne synnytykseen asti. :) Kaikki tuntuu haluavan tietää vauvan sukupuolen nykyään ennen syntymää. :D
   Onnea ja jaksamisia myös sinne!:)

   Mä käyn ammattistarttia, joka on 9 luokan jälkeen oleva koulutus sellasille ketkä ei päässy yhteyshaussa minnekkään tai ei tienny mitä haluaa. Pidän sit vuoden tai pari ihan väliä opiskelusta ja sit olis tarkotus hankkia ammatti itelleni. :)

   Poista
 8. ahaaa okei :) No toi on kyl järkevä ratkasu. Elämä aikaa opiskella eikä sitä ny tarvi tietää että mikä on se mun ammatti. Odotan innolla että kuulee lisää sun ja vauvan kuulumisia nää on nii ihania kaikki mitä oot tääl kirjotellu ja laittanu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pyrin taas päivittelemään jotain mielenkiintosta mahdollisimman nopeesti! :)

   Poista