keskiviikko 5. syyskuuta 2012

yliaikaiskontrolli

Hei vain, kotiuduin juuri Forssan äitiyspoliklinikalta sieltä yliaikaiskontrollista.

Heti alkuun hoitaja nappas mut odotustilasta ja vei käyrille jossa makoilin taas sen n. 45min. Tällä kertaa Hemppu onneks oli mun seurana niin aika meni nopeesti kun oli juttuseuraa kun viimeks oli niiiin tylsää makoilla yksin siellä huoneessa. :D Samalla se mittas mun verenpaineen joka oli 110/62 ja sen takia noin matala kun olin makuulla.


Ylemmässä siis vauvan syke ja alemmassa supistukset. Noi kaks isompaa supistusta tunsin, mutta muita en. Masu meni ihan kovaks ja tuntu painetta ja sellanen kiristys. Noita on tullu aika pitkään jo päivittäin.


Käyriltä menin sit lääkärille joka ultras ja katto kohdunsuun tilanteen. Ymmärsin niin, että kohdunkaulaa ei oo jäljellä yhtään. Kohdunsuu on pehmeä ja yhdelle sormelle auki. Lääkäri uskoi, että synnytys lähtee käyntiin ihan tässä muutaman päivän sisällä, mutta jos ei näin kuitenkaan käy niin mulla on perjantaina Hämeenlinnaan aika varattu ajalle 10:45 jossa ne ultraa ja mahdollisesti alottaa käynnistämään eli kassi matkaan jos sillon sinne lähdetään!

Lapsiveden määrä oli viikkoihin nähden riittävä ja pienokaiselle annettiin painoarvioksi 3700g +- 500g. Saas nähdä kumpaan suuntaan se heittää. Lääkäri veikkas että todellisuudessa pikkunen vois olla jotain 3300g paikkeilla :) No toivottavasti niin päin ettei päälle 4kg sieltä ulos putkahda :D

Se lääkäri sano vielä, että jos nyt joudutaan käynnistelemään sit niin ei varmaan tarvii kun ihan pienen murusen sitä lääkettä joka alottaa sen supistelun ja sen jälkeen uskoo että synnytys etenee itestään kun sen verran hyvä tilanne kohdunsuulla. No toivotaan näin jos tohon käynnistykseen joudun!

Vähän alko jänskättää, kun jotenki tää kaikki muuttuu niin paljon todellisemmaks pikku hiljaa ja kohta meillä on oikeesti pikkunen tuhisija täällä kotona meidän kanssa :)<3 iiiik, en malta odottaa!

25 kommenttia:

 1. Onnea ja haleja synnytykseen :) Täs pidemmän aikaa jo miehen kanssa yritetty lasta, mutta munasarjakystien takia, se tuntuu mahdottomuudelta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kovasti!:) mut hei, vaikka nyt tuntuu tolta niin ei saa luovuttaa, tsemppiä sinne ja toivottavasti pian onnistuis! :)

   Poista
 2. Kun mää menin siihen yliaikaiskontrolliin (3.6) ni kohduin suu oli kii, ja kaulaa 3cm :D supparit alko 4.9 klo 02:00 ja 5.6 klo 0:9:30 oli toi sama tilanne ku sulla nyt, ja itteksee aukeni klo 19:15 oli jo 3cm auki ja kaulaa ei ollenkaa. Remppu syntyki 6.6 klo 02:18

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä olisin enemmän ku tyytyväinen jos alkais nyt yöllä tapahtua! :D

   Poista
 3. Mäkään en malta oottaa, että teidän pieni syntyy ! Oon täällä iha innoissani :-D <3

  Toivotaan, että pieni kuitenkin päättää itse tulla maailmaan ;)
  Mieti, viimeistään perjantaina se on menoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei ne kai välttämättä käynnistä perjantaina, mut mitä luultavimmin. ;o en mä oikein pysyny kärryillä kun se lääkäri selitti :D ku sillä on vähän huono suomi ku se on joku virolainen kai ? :D

   Poista
  2. toivotaan että ne käynnistää sen sillon silti :)

   Poista
  3. toivotaan et syntyy ihan itestään ettei tarvii käynnistää! :D

   Poista
  4. hei pitiki joskus kysyy ni kysyn nyt sit tässä ku muistan, että ootko ollu missää koulussa peruskoulun jälkeen? :)

   Poista
  5. kävin ammattistartin tuossa noin ja nyt viimeks en sit hakenu minnekkään raskauden takia :)

   Poista
  6. Aivan! Mä oon itse käyny kans kymppiluokan :) Aiotko opiskella sitten kun pieni on jo isompi? :)

   Poista
  7. tarkotus olis mut ajankohta ja ammatti on vähän vielä hakusessa :D

   Poista
 4. kyllä se pian sieltä syntyy! :)) ei nyt liity tähän mut pystyykö mahaa vetään sisäänpäin tai miltä se tuntuu/näyttää xD?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pystyn mä vähän mut se on tosi raskasta ja ei se kovin paljoo pienenny :'D

   Poista
  2. haha okei, kiitti XD

   Poista
 5. Vitsit, sä varmaan lähdet tänään ihan yhtäkkiä synnyttämään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lähtisin ihan mielelläni ;) toivotaan et lukijat saa tänään lukee täältä että lähtö tuli :D

   Poista
 6. Onnea synnytykseen jo etukäteen! (: Toivottavasti vaavi on sitten terve!♥ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) tähän asti ei ainakaan oo missään vaiheessa selvinnyt mitään normaalista poikkeavaa ja hyvin voiva pienokainen on ultrassa aina näkynyt :)

   Poista
 7. täällä kans yks anonyymi odottelee kovasti peukut pystyssä että jospas tänään sulla käynnistyis synnytys :D tsemppiä kovasti sinne! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) vielä ainakaan ei oo mitään merkkejä havaittavissa :D

   Poista
 8. Vauva on näköjään päättänyt olla masussa ikuisesti ! :D oon käyny kattomassa monen päivän aikana n.miljoona kertaa, jokos nyt on tullut lähtö mutta ei :Dd mutta HEI TSEMPPIÄ SYNNYTYKSEEN ! :) toivottavasti kaikki menee hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin näyttää :D Se olis varmaan lokakuuhun asti jos ite sais päättää millon tulee ulos, koska veikkaan tosi vahvasti et joudutaan käynnistelemään. :D kiitos paljon :)

   Poista