tiistai 18. joulukuuta 2012

Vauva lehden haastattelu (9/2012)Janna Kurkela, 16, raskausviikkoja 30
Perhe: Henri , 19
Asuinpaikka: Forssa
Blogi: teenmombutgoodmom.blogspot.com

Blogi tekee ilosta yhteistä
"Pari päivää raskaustestin jälkeen tunteeni ja ajatukseni heittelehtivät melko lailla. Mutta sen jälkeen, kun päätimme pitää lapsen, olen nauttinut odotuksesta täysillä. Parasta on, kun tunnen vauvan liikkeet ja tiedän, että hänellä on kaikki hyvin. Avomieheni on vauvasta yhtä innoissaan kuin minäkin, ja se saa minut nauttimaan odotuksesta vielä enemmän. 

Sain odotuksesta aiheen alkaa kirjoittaa blogia. Aiemmin olen pitänyt lifestyle-tyyppistä blogia. Se jäi, kun asuin maalla, eikä siellä tapahtunut mitään.

Enimmäkseen kirjoitan odotuksen ilosta ja riemusta - esimerkiksi siitä, kun esimmäisen kerran tunsin vauvan hikan, Jaan kuitenkin myös pelkojani ja huoliani, koska olen huomannut sen helpottavan oloani.

Blogistani on iloa ystäville, läheisille, sukulaisille ja tutuille. He seuraavat raskauttani sitä kautta. Myös mieheni, joka on armeijassa, lukee blogiani ja antaa välillä ehdotuksia aiheista, joista voisin kirjoittaa. Kirjotan raskauden etenemisestä, neuvolakäynneistä ja asioista, joita odotusaikana kohtaan. Kerron asunnon hankkimisesta, esittelen lapselle ostamiamme tarvikkeita ja liitän mukaan masukuvia.

Kun olen saanun postauksen valmiiksi, luen sen esikatselulla moneen kertaan ennen kuin julkaisen sen. Hetki sen jälkeen minulle tulee pakkomielle katsoa, onko postaustani luettu.

Nuoren naisen raskaus tuntuu kiinnostavan ihmisiä. Blogillani haluan muuttaa ihmisten ennakkoluuloja teiniäitejä kohtaan. Haluan osoittaa, että kaikki nuoret äidit eivät ole holtittomia. Kun aloin pitää blogia, pelkäsin ensin, että saisin ikäni takia negatiivista palautetta. Ilokseni palaute onkin ollut myönteistä ja kannustavaa. Ihmiset uskovat minuun ja siihen, että tulen olemaan hyvä äiti.

Suunnitelmissani on tulostaa jokainen postaukseni ja laittaa ne kansioon, jonka lapseni saa sitten myöhemmin.


Jannan vinkit
*Mieti, haluatko kirjoittaa päiväkirjaa pelkästään itsellesi vai jakaa odotuksen ilon myös muiden kanssa.
*Jos kirjoitat julkisesti, varaudu siihen, että voit saada myös negatiivista palautetta. Jos se arveluttaa, pidä kirjoitukset ominasi.

4 kommenttia:

 1. Muistan lukeneeni neuvolassa tämän jutun jonka jälkeen olenkin jäänyt lukemaan blogiasi! :) Itsellä 13.12.2012 syntynyt tyttö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että juttu oli senkin verran kiinnostava että blogin puoelle eksyit!:)

   Onnea tytöstä sinne! :)

   Poista
 2. MeNaiset lehti saapui meille :) lehdessä oli hieno juttu teistä!.
  Jälkimmäistä lehteä tänne ei tule, joten oli mukava kun laitoit sen julkisesti tänne. Oli kiva kun täältä pystyi lukemaan sen :)

  Tsemppiä! Rauhallista joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo ajattelin ku monet ei lue välttämättä kumpaakaan lehteä ja näitä on pyydelty, että ihan kiva laittaa :) Pistän tänään myöhemmin vielä yhden lehtijutun musta. :)

   Rauhallista joulua myös sinne!

   Poista