torstai 2. elokuuta 2012

synnytystapa-arvio

Eli eilen oli toi synnytystapa-arvio. Mun piti jo eilen kirjotella siitä, mutta unohdin ja sit kun muistin nii en enää jaksanut niin kirjottelen siis nyt.

Aluks kun pääsin sinne niin terveydenhoitaja otti mut vastaan ja kerto mitä siellä tehdään ja mittas mun verenpaineen joka oli ihan hyvä 113/70. Pääsin sit aikalailla heti takasin odotustilaan odottamaan, että lääkäri kutsuu mut sisään ultrattavaks.

Ultrassa näky kaikki olevan hyvin ja painoarvio pikkuselle oli 3056g eli vauva on aika iso jo, ihan pikkusen yli keskikäyrän. Viikkoja oli eilen siis se 36+3 ja vauvan kasvu meni ultran mukaan viikoilla 37+1. :)


Lääkäri ei katsonut kohdunkaulan ja -suun tilannetta, mutta sen verran sano ultratessa, että vauva on aika alhaalla jo. Jäi vähän huono maku tosta lääkärikäynnistä loppujen lopuks, kun tosi töykeesti puhu mulle kun kysyin, että kattooko se paikkoja olleenkaan, että mikä tilanne tuolla.

"En katso, koska ei siitä hyödy mitään. Ei voi tietää millon synnyttää vaikka olis tilanne mikä hyvänsä siellä. Jos on paikat pehmeet, mitä siitä? Mitä sä siitä tiedosta hyödyt?"

ja kun sanoin, että ihan mielenkiinnosta olis ollu kiva tietää niin tokas tosi tylysti

"Ei sua voi kiinnostaa, koska muakaan ei kiinnosta."
Sieltä hoitaja nappas mut matkaan ja vei käyrille jossa makoilin kai 45min.

En saanut kunnon kuvaa noista käyristä, niin otin videopätkän. Ylempi käyrä kuvaa siis vauvan sykettä ja huomaa kyllä millon se on nukkut ja missä vaiheessa herännyt, hahah :'D
Alempi käyrä taas kertoo supistukset, noi "kukkulat" on siis supistuksia. Ihan harjotussupistuksia kun en mä niitä pahemmin tuntenut. :D

Eipä sitten muuta. :) Lisään vielä huvikseen muutaman kuvan mitä nappasin webkameralla eilen. :D
tää vaan, koska apina taustalla :D
36+3

23 kommenttia:

 1. Olipas töykeä lääkäri! Harmi että tollasia löytyy niin valitettavan paljon, onhan kyseessä aika iso ja tärkeä asia ja luonnollisesti äitiä kiinnostaa että onko pikkuisella kaikki hyvin. Pystytkö vaihtaa lääkäriä enää?
  Ps. Olet kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tää oli vika kerta ton lääkärin luona, ellei mee yli lasketun ajan. :D ja kiitos paljon :)

   Poista
 2. ihan tuli ittellekki sillee huono fiilis tai semmone ku toi lääkäri oli nii töykee, kyl sen nyt pitäs ymmärtää et vaikkei sitä kiinnosta niin sua kiinnostaa, se on sentään sun lapsi :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin ja kyllä mä olisin ihan ok ollu asian kanssa jos olis jotenki vähän kauniimmin ilmassu asian :o

   Poista
 3. Oi, voi harmi että sulle sattu tollanen töykeilijä nyt! :< mulla oli käsitys että koska se on just synnytystapa-arvio ni ois nyt luullu että siin ois jonkinlainen sisätutkimuskin tehty ja katottu et mahtuuko se vauva tulemaan... mullakin oli just arviokerta, ja kohdunsuun tilanne katottiin, en tiedä että johtuko sit siitä et mulla oli ollu vähän supistuksia. sulla ei nyt sit varmaan oo yhtään ultrakertaa ennen synnytystä? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mullekki oltiin neuvolassa annettu ymmärtää et ton tarkotus nimenomaan on ultrata, kattoo paikat ja sit käyrää ottaa. :D ja mitä nettikeskustelujaki luin niin sielläki puhuttiin sisätutkimuksesta, noh ei kai kaikkialla sit. :)

   Ja ei oo, ellei mee yli lasketun ajan. :o

   Poista
 4. Kauhee lääkäri sun kohalle osunu :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on ollu kahdessa aikasemmassakin ultrassa mulla lääkärinä ja ollu ihan mukava, mut kai sillä oli jotenki huono päivä tai jotain :'D

   Poista
 5. Tissi sensuuri! :D Oot kaunis ::) <3
  Tyhmä lääkäri oli sulla! Mulla ne katto kohdun suun tilanteen olin 2cm ja pehmentyny ja sillon vauva paino 2670 ja oli pikkusen alakäyrällä. Mut ei kattonu mitään et mahtuuko tulemaan mun lantiosta, kai se mahtuu.
  Kumpi meistä poksahtaakaan eka? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo :D siihen oli pakko pistää ku sen verran pahasti oli tissiä näkyvissä, ettei anonyymit tuu taas valittaa :D
   ja kiitos, itsekin olet :)<3

   Eiköhän se mahdu sieltä tulemaan. :) Ja mäki olisin halunnu tietää ku kaikki muutkin saa :D Mä veikkaan et sun beibi syntyy ekana, mut ei voi tietää ;D

   Poista
 6. johan oli lääkäri sulla,ei taira sillä omii muksuja olla ku tuolee käytäytyy,ja viel kehtaa sanoo että ei sitä kiinnosta ees :O :(kivan iso maha jo <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jäi kieltämättä vähän ärsyttämään sen käyttäytyminen. :D Ja onhan tuo jo kieltämättä kivan kokonen :D

   Poista
 7. Mitä helvettiä oikeesti?! (anteeksi kielenkäyttöni)
  Ihan tajuttoman törkeetä käytöstä tolta lääkäriltä. Ite olisin varmaan siinä sanonut pahasti takaisin.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. teki mullakin mieli, mutta olin sitte hiljaa ja lähdin nätisti sinne huoneeseen missä noi käyrät otettiin :D

   Poista
 8. :oo mitä ihmettä?? tosi törkeetä käytöstä :( ite oisin kyllä sanonu pahasti takasin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin munki mielestä. :D on miten huono päivä hyvänsä ollu niin ei tollasta käytöstä pidä hyväksyy lääkäriltä :D

   Poista
 9. haha, aivan kuten kaikki muutkin niin tulin päivitteleen ton lääkärin tökeryyttä. :C Voi ne asiat ihan kauniistikin ilmaista, mut ei oo mun kuulemien juttujen ensimmäinen tollanen tapaus.. Ehkä se on joku ammatinvalintakysymys? Tommosten kannattas mennä johki pimeeseen komeroon kutoon villasukkia!

  Kivaa päivää sulle ja ihanaa odotusaikaa. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useimmiten toi lääkäri on ollutkin ihan mukava, mut en tiedä mikä sitä tällä kertaa vaivas :D

   Kiitos paljon :)

   Poista
 10. No toi on kohtuu normaalia käytöstä tommosilta ihmisiltä nuoria kohtaan.. Enemmän mä oon aina törmännyt tommosiin ihmisiin kun niihin kivoihin ja mukaviin lääkäreihin.. Oman synnytyksen kätilö oli onneks yksi niistä harvoista kivoista ihmisistä.. Ihmisillä on paljon ennakkoluuloja.. Voin rehellisesti sanoa, että en tunne sua ja varmasti olet mahtava ihminen ja paras mahdollinen äiti lapsellesi, mutta blogisi alun takia olisin laittanut sinut samaan kastiin "liian nuoria äidiksi" ihmisien kanssa..
  Mutta kirjoitus tyylisi on muuttunut paljon ja olet selvästi kasvanut raskautesi myötä. Enkä siis tarkoita oikeasti mitään pahalla.. Minulla vain oli omat ENNAKKOLUULOT. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennakkoluulot on niin iso ja ei niin positiivinen asia tässä maailmassa mihin joka ikinen ihminen syyllistyy. :)

   Poista
 11. Ihania kuvia sulla. Kyllä se kohta sieltä syntyy! :)
  Tervetuloa lukemaan blogiani. Olen 23 v, 6 ja puol kk neidin äiti :)
  http://dayafterday2012.blogspot.fi

  VastaaPoista
 12. Synnytystapa-arvioon kuuluu sisätutkimus, jossa arvioidaan kohdunkaulan ja kohdunsuun lisäksi luisen lantion koko. Ei ultraäänellä vatsanpeitteiden läpi lantiota pysty arvioimaan. Kiinnostaisi kuulla kyseessä olevan perustelut sille miksei sisätutkimusta tehty. Olen pahoillani puolestasi, en ole tällaiseen ennen törmännyt... Yleensähän on niin että lantio ei itsessään muodostu ongelmaksi, etenkin kun hormonit tekevät lantion joustavammaksi synnytyksen lähestyttyä. Lisäksi kuvien perusteella olet normaalivartaloinen, joten tuskin syytä huoleen. Lapsen ulostulo kun riippuu suuresti mm. Supistuksista ja niiden aikaansaamista käännöksistä synnytyskanavassa

  VastaaPoista