perjantai 27. heinäkuuta 2012

viikon kuulumisia

Heipsan! Ajattelin tällee muutaman päivän tauon jälkeen kirjotella vähän kuulumisia ja siitä mitä on touhuiltu tällä viikolla. Heti tähän alkuun voisin pistää eilisestä neuvolasta juttua.

(suluissa edelliset)
Rv 35+4 (33+1)
Paino 72,9 (71,2)
Turvotus - (-)
RR 118/71 (104/62)
Kohdunpohjankorkeus 32 (30)
Tarjonta raivotarjonta
Sydämensyke + (+)
Liikkeet ++ (+)


Niinkun näkyy niin kaikki oli ihan OK. Samalla multa otettiin joku streptokokki(?) mikä lie näyte, joka otetaan täällä suunnalla kaikilta odottavilta äideiltä. Seuraavassa neuvolassa saan tietää sit tuloksen ja mikäli se on positiivinen niin se hoidetaan synnytyksen yhteydessä antibiootilla. En oo ihan varma edes mikä se on, mutta kuulemma vauvan terveyden vuoks katotaan kaikilta odottajilta :)
Siellä oli tällä kertaa sijainen, koska meidän oma neuvola-täti on lomalla. Myös seuraavalla neuvola kerralla on sijainen joka on siis 8.8.
Ei mulla kai neuvolasta mitään sen kummempia ole kerrottavaa, joten siirrytääs toisiin aiheisiin. :)


Maanantaina mentiin mun äidin ja mun kahden pikkuveljen kanssa käymään Rengossa mun papan luona. Siitä oli jo niin kauan aikaa kun siellä viimeks on tullut käytyä, että oli tosi kiva nähä sitäkin pitkästä aikaa. :) Rengosta kun lähdettiin niin suunnattiin Forssan kautta Tammelaan mun vanhempien luokse. Oli ihana nähdä kissanpennut taas. Ne kasvaa kyllä niin hurjaa vauhtia. :)


Oltiin tiistaina Hempun mamman ja papan kanssa sellasella mökillä. Sinne tuli myös Hempun isovanhempien ystäviä ja oltiin vähän nuorempia kun muut siellä, mutta eipä tuo mitään haitannu. :D
Suurin osa ajasta mitä siellä vietettiin niin käytettiin Hempun kanssa kalastamiseen.
Mä sain 10 kalaa ja Hempun saalis jäi valitettavasti vähäiseks, koska se ei saanu yhtään. :D Kaikki munkin kalat oli tosi pieniä, joten päästin ne sit heti takasin veteen.

Kalastamisen jälkeen käytiin saunomassa jonka jälkeen mentiin vielä takasin kalastamaan syömisen jälkeen. Mulla ainakin oli tosi mukava ilta vaikka sää ei ollut parhaimmasta päästä, mut ei onneks sit huonoimmastakaan. :D Vähän vettä tihutteli ja oli tosi pilvistä, mut ihan loppuillasta tuli tosi nätti. :)

Tyylikäs kalastaja-Janna

Mökistä rannalle päin katsottuna



Keskiviikosta mulla ei oo minkäänlaista muistikuvaa siitä mitä oltais tehty. Hemppukaan ei muista, joten ei me varmaan mitään erikoista tehty... Apua, lyö ihan täysin tyhjää, miten voikaan unohtaa näin pahasti :D



No mutta eilen torstaina neuvolan jälkeen mentiin mun äidin, pikkuveljen ja pikkusiskon kanssa tekemään viimeisimpiä vauvaostoksia ja kierrettiin kirpputorilla. Sen jälkeen tultiin hetkeks aikaa kotiin josta lähdettiin pyörillä kohti Hempun vanhempien kotia. Sieltä pyöräiltiin Forssan iltatorille, sieltä takasin Hempun porukoille ja sieltä kotiin. Ei kai mitään sen erikoisempaa eilen tehty. 
Kaupasta ostettiin:
- Liivinsuojia
- Vanua
-Vanulappuja
-Vaippoja
-Vanupuikkoja
-Vauvan vanupuikkoja
-Maidonkerääjä
-Puhdistuspyyhkeitä
-Pakastepusseja

Ainut mikä tuli kauppareissun jälkeen mieleen, että mitä unohtui on siteet. Niitä ainakin täytyy käydä hakemassa vielä tässä joku päivä. Tuleeko teille mieleen vielä jotain vauvan hoitoon liittyviä asioita mitä pitäisi hankkia tai mulle hyödyllisiä? Kertokaa ihmeessä jos tulee, koska ei mulle ainakaan mitään tuu mieleen. :D



Ja tänään eli perjantaina käytiin jo 11 aikaan mansikkamaalla keräämässä viimesen kerran mansikoita. Tää oli nyt viides kerta kun käytiin. :D Sieltä mentiin Hempun mammalle ja papalle jossa vietettiin useempi tunti. Sieltä lähdettiin kotiin ja Hempun vanhemmat tuli käymään ja kun ne oli lähtenyt niin me lähdettiin Hempun kanssa pyöräilemään joku 40minuutin pyörälenkki. :D Siinä välissä kyllä poikettiin Hempun vanhempien luona "kahvilla", mutta me juotiin molemmat vaan mehua. Voin kyllä sanoo, että on takapuoli hellänä kun on sen verran tullu pyöräiltyä eilisen ja tän päivän aikana :''D

Heti kun sieltä päästiin kotiin niin lähdettiin aikalailla heti kaverin luona käymään ja viivyttiin siellä elokuvan verran josta sit suoraan mentiin heittämään Hempun mamma ja pappa kotiin. Heti kun me sit kotiuduttiin niin aloin kirjottamaan blogia joten aikalailla menemistä ollu koko päivä. :D


Huomenna mennään Tammelaan mun vanhempien luokse, kun siellä on kyläjuhlat jee! :'D Tarkotus olis ehkä käydä poimimassa mustikkaa ja ehkä mahdollisesti uimaan ja kalastamaan. :) Kirjottelen vaikka viikonlopusta paremmin tossa joku päivä, eipä mulla muuta... Moikka!:)

21 kommenttia:

  1. talkki tai sinkkivoide olis ihan hyvä olla :) itse suosin mieluummin tota sinkkivoidetta, koska talkki jää yleensä sellaiseks kokkareiseks poimujen alle. Mut ei teillä oo mikään kiire ostaa sitä vielä, kun siinä menee kuitenkin aikaa ennenkuin vauvalle alkaa niitä söpöjä pikkumakkaroita ilmestymään (ne saattaa alkaa punottamaan, kun ne ei saa ilmaa) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. okei, kiitos paljon tästä. :D ei mulla itelläni olis tullu mieleenkään tommosta hankkia:D

      Poista
    2. Ja bepanthen.
      Jos vaikka kakka polttaa pyllyä, niin sitä kannattaa laittaa :)

      Talkkia ja sinkkivoidettakin kannattaa olla :) Talkkia kuivaamiseen, sinkkivoidetta punoitukseen ja haavaumiin tuota bepanthenia :)

      Talkin sijaan voi kyllä käyttää ihan pottujauhoja :) Voi olla jopa parempaa :)

      No tulipahan yhenlainen neuvonta kommentti... :D Anteeksi :)

      Poista
    3. Ai niin, sitä talkkia (tai pottujauhoja) kannattaa ostaa ihan heti alusta asti. Kaulakin saattaa alkaa hautumaan joten kylvyn jälkeen on hyvä laittaa sinnekin sitä. :)

      Poista
    4. bepanthenia saattaa jopa löytyä ennestään jo. :) kiitos vinkistä

      Poista
  2. Kiva postaus! Laita vaan kuvia useemmin ja enenmmänkin koska ainakin mä tykkään noista kuvallisista postauksista enemmän ku noista missä ei oo kuvia. Mutta on sulla kyllä tosi kiva blogi!! ;) p.s. Näin sut siellä iltatorilla! :----- D

    sasaara.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mäki tykkäisin pistää enemmän kuvia, mut niitä tulee niin harvoin otettua :/ eikä ikinä oikein muista ottaakkaan, mut jos sitä yrittäis :D ja aijaaa, aika hassuu :)

      Poista
  3. -kokki näytteet tarkottaa muistaakseni jotain bakteereja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. okei, niin mä itsekin muistelin mutta kun en varma ollut :D

      Poista
  4. Tuttipullo ja maidonkorviketta on hyvä olla varuilla vaikka muutama satsi, jos jostain syystä imetys ei onnistu. Ei tarvitse sitten keskellä yötä lähteä niitä metsästämään.
    Itselleni olen ostanut imetyksen kanssa soveltuvia särkylääkkeitä ja vatsaa toimintaa edistäviä tuotteita (lakritsaa ja kuivattuja luumuja) kaappiin. Myös pakkaseen olen hiukan jemmannut pikaisesti lämmitettävää ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttipulloja löytyy jo muutama, mutta korviketta täytyy käydä hakemassa. :)

      Poista
  5. Me ainaki oltii keskiviikkona teillä käymässä :p Etkö sitäkää muistanu...

    VastaaPoista
  6. Oon ootellu jo pitkään että tekisit videopostauksen :)! Aiotko väsätä sitä lähiaikoina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin vaikka yrittää :'D mulla vaan on kriisi kun en tiedä yhtään mitä voisin videopostauksessa kertoa. :o

      Poista
  7. Talkista ja sinkkivoiteesta(ja muistakin voiteista)sen verran että ei niitä välttämättä kannata hankkia, kun vasta sitten kun on vauva ja katsoo millainen iho sillä on. Meillä kävi niin että mitä enemmän rasvoja/tms laittoi niin iho melkein tulehtui ja kun lopetin KAIKKI (öljyä laitan joskus kylvyn jälkeen)niin iho on ollut kuin unelma, ei niin mitään ärtymiä.

    Ja tuosta perunajauhojen käytöstä, että se on tosi kätevä, mutta joillekkin vauvoille se tekee hiivaa ): Eli ei kannata ihan kauheasti sitä mättää.

    Jos poimujen/kaulanihon kanssa on ongelmia, niin ne pitää vaan muistaa putsata/kuivata tosi hyvin(sen saa hyvin putsattua/kuivattua kun vauva on vatsallaan ja nostaa päätä). Ja ilmakylvyt on tietty aina apu kaikkiin ihovaivoihin(:

    Sitä vinkkinä että kannattaa ostaa AINU-merkkisiä liivisuojia, reippaasti kertakäyttösuojien parhaimmistoa!

    Ja ota ihmeessä selvää rintojen käsinlypsämisestä selvää jo valmiiksi, koska se on todella kätevä tapa tyhjätä rintoja, jos ei ole pumppua(käsillä). Pulloja on hyvä olla siitäkin syystä että jos pumppaat/lypsät maitoa talteen, niin voit poistua useammin/helpommin vähän hermolomalle ja isukki voi vauvan hoitaa ja syöttää (: Niin ja suosittelen Mam anticolic pulloja, ne on käteviä, kun ne voi steriloida myös mikroaaltouunissa (:

    VastaaPoista
  8. Mul otettiin kans toi streptokokki näyte viimeks :) Kattoks se lääkäri sun kohdun suun tilanteen? Mul se lääkäri katto ja mul oli jo pehmentyny paikat ja lyhentynykki :D Onkd sul tullu viel kipeit supistuksii? Mul tuli pe-la yön nii kipee 15 min supistus et itkin :( oikeesti se sattu niin sikana!! Maha ja selkä oli tulessa. Tuntuu et tää syntyy kohta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei kattonut, koska toi oli ihan normaali neuvolakäynti. :) Mulla on 1.8 se synnytyksen suunnittelujuttu ja siellä lääkäri katsoo kaikki noi. :D
      ei oo tullu muuta ku harjotussupistuksia, mut ei ne oo mitenkään sattunu. ;o

      Poista
  9. http://www.vau.fi/raskaus/Terveys/Vaivat-ja-komplikaatiot/B-streptokokki-raskausaikana/

    Tässä vähän infoa GBS:tä

    VastaaPoista